Tina Maze je v tej sezoni alpskega smučanja večkrat nastopila, ne tekmovala. Posledično so njen skalp redno jemale številne smučarke, ki so v prejšnjih sezonah o čem takšnem lahko le sanjale. Govorice, da če bo Tina Maze blestela na olimpijskih igrah v Sočiju, bo preostanek sezone hitro pozabljen, v veliki meri držijo. A po videnem povzročajo skrbi tako Tini Maze kot slovenski javnosti, ki si po lanski fenomenalni sezoni obeta lepših novoletnih trenutkov.

Kar je vodja ekipe Andrea Massi napovedal po tekmah v Lienzu, je Tina Maze tudi storila. Pri doktorju Matjažu Turelu je Črnjanka naredila preiskave, ki niso pokazale dodatnih skrbi. Sledila sta dva dneva počitka, na novega leta dan pa že trening v St. Caterini, vasici v bližini Bormia, kjer se jutri s slalomom nadaljuje svetovni pokal v alpskem smučanju. Bormio bo namreč nadomestil odpadli tekmi v Zagrebu, tako da se bodo na istem prizorišču v slalomu v ponedeljek pomerili še moški.

»Veliko, res veliko treniramo v teh dneh. Osebno sem vsak dan med vratci med 7.45 in 14. uro. Dnevi so zelo naporni, garaški. A sem prepričan, da je prav trening tisto, kar Tina v tem času najbolj potrebuje. Na njih si lahko dvigne samozavest, s katero bo napadla na tekmi. Vadili smo tako veleslalom kot slalom, tudi hitre discipline, polivali smo progo. Da smo lahko tako kvalitetno trenirali, se lahko zahvalim tudi Tinu Pietrogiovanni (63-letni strokovnjak, ki je med letoma 1982 in 1989 treniral Alberta Tombo, kasneje Deborah Compagnoni, do leta 2005 pa je bil trener tehničnih disciplin v italijanski ženski reprezentanci, op. p.),« je iz Italije sporočil Andrea Massi.

»V ekipi, kakršna je naša, je pomembno vse. Tehnika smučanja, vzdušje v ekipi in še bi lahko našteval. Treba bo rešiti določene težave. Kot veste, komunikacija med Walterjem Ronconijem in Tino ni vedno najboljša in zadevo bo treba rešiti. Kako? V tem trenutku ni nobenih sprememb. O njih boste izvedeli, ko oziroma če bo do njih prišlo. To so stvari, ki se ne ne spreminjajo čez noč in niso preproste. Motijo in bolijo pa me nekatere govorice, ki se nanašajo na prejšnjega trenerja v ekipi Livia Magonija. Da naj bi odšel, ker se je skregal z menoj. Dajte no mir. Kolikokrat bom še povedal, da smo se razšli v pozitivnem duhu. Res pa je, da sem si močno prizadeval, da bi ostal z nami še v olimpijski sezoni, s katero bi končali štiriletno sodelovanje,« pravi Massi. Na pogoste govorice v javnosti, da je v krizi njegov zasebni odnos z najboljšo slovensko športnico, je Massi odgovoril: »V najinem odnosu s Tino je moj položaj težaven. Težko je bilo tudi, ko je bilo vse v najlepšem redu, ko je Tina serijsko zmagovala. Zato položaj, v katerem sem trenutno, zame ni novost. Sem človek vrednot. Od njih živim tako v športu kot zasebnem življenju.«

Zadnji dve slalomski preizkušnji sezone je v veličastnem slogu dobila Marlies Schild, s katerima je postala najtrofejnejša slalomistka vseh časov na tekmah svetovnega pokala. Avstrijka bo favoritinja tudi v Bormiu (prva vožnja bo ob pol desetih dopoldne, druga ob pol enih popoldne), čeprav bi bržčas raje tekmovala v Zagrebu, kjer je v zgodovini Snežne kraljice prav tako najuspešnejša alpska smučarka. Po videnem na zadnjih preizkušnjah naj bi bili Schildovi najbližje Američanka Mikaela Shiffrin in Nemka Maria Höfl Riesch. Tina Maze je na dosedanjih treh slalomski preizkušnjah zbrala 90 točk, medtem ko je preostala slovenska bera prazna.