* Dvorana Tivoli, gledalcev 1100, sodniki: Trilar (Slovenija), Widmann (Avstrija, oba glavna), Hribar (Slovenija), Piragić (Hrvaška).

* Strelci: 0:1 d'Aversa (Aquino, Arniel, 20.), 1:1 Hebar (21.), 1:2 d'Alvise (Arniel, 28.), 2:2 Ograjenšek (Koblar, Groznik, 35.), 2:3 Arniel (Grabher Maier, 41.), 2:4 d' Aversa (Jarrett, 43.), 2:5 Aquino (52.), 3:5 Grahut (Pešut, 57.).

* Kazenske minute: Telemach Olimpija 4, Dornbirn 6.

Ljubljanski hokejisti so prehod iz starega v novo leto začinili s skoraj neverjetnim nizom štirih tekem, na katerih so vselej izgubili le za gol, vsakič z enakim izidom 2:3. Današnja tekma z Dornbirnom je bila pravzaprav zadnja prava domača v prvem delu tekmovanja. Naslednji teden bo namreč zeleno-bela zasedba Beljak in Celovec ob okrogli obletnici iger iz leta 1984 gostila v nekdanjem olimpijskem mestu Sarajevu. Na koncu pa so danes domači doživeli nov poraz, a je bila razlika tokrat dva gola.

Če bi zmaji izkoristili kakšno od številnih priložnosti, ki so si jih pripravili v prvih minutah tekme, bi bil končni izid morda drugačen. Toda streli Gala Korena, Kena Ograjenška, Mateja Hočevarja in še koga so postali plen vratarja Adama Dennisa ali pa so ploščki zleteli mimo gola. Sredi tretjine so gostje zaigrali bolje, tudi sami nekajkrat ogrozili Aleša Silo, Ljubljančani oziroma Žiga Pešut pa bi lahko do vodstva prišli v 18. minuti, ko so imeli igralca več. Toda trije njegovi poskusi so bili neuspešni, kazen pa je prišla v 20. minuti: gostje so pokazali, kako se igra "power-play" in po pičlih 16 sekundah številčne prednosti vodili z 1:0.

Drugi del je odlično začel Andrej Hebar, ki je lep slalom med branilci Dornbirna končal še z dobrim strelom. A nadaljevanje ni bilo več tako dobro, gostje so po napaki domačih v obrambi spet povedli z 2:1, Ljubljančani pa so spet imeli polne roke dela, da so prišli do novega zadetka. Pripravili so si kup priložnosti, toda Gregor Koblar, Damjan Dervarič, Kenneth Macauley, Aleš Mušič in Miha Verlič so vse zgrešili. Razen Kena Ograjenška, ki je že po izteku kazni za Dornbirn iz bližine zadel za 2:2.

Ta izid je kar sam ponujal izhodišče za še en poraz domačih z 2:3; gostje so to tudi storili in že po 35 sekundah zadnje tretjine dosegli tretji zadetek, a so nato hitro dodali še četrtega. Na koncu tekme so se lahko domači tolažili vsaj s tem, da niso spet izgubili z 2:3. Dornbirn je bil za razliko od zmajev precej bolj učinkovit in je svoje priložnosti spreminjal v zadetke.

Zmaji so v 57. minuti s tretjim golom le ublažili poraz, gledalci pa so ob strelu Verliča v 59. minuti sicer burno protestirali, češ da se je plošček odbil iz gola nazaj v polje, a se sodniki niso odločili za ogled posnetka.

V nedeljo čaka Ljubljančane dolga pot na zahod Avstrije, kjer bo njihov nasprotnik znova Dornbirn, že v ponedeljek pa se bodo zmaji nato ustavili še v Innsbrucku.