Slovenski rokometaši so že arhivirali zmagoslavje v Beneluksu, pred odločilnima tekmama prihodnji teden s Švicarji in Ukrajinci pa se bodo v nedeljo, 5. januarja, v velenjski Rdeči dvorani ob 18.30 znova pomerili z Luksemburžani.

Obračun v Šaleški dolini bo pravšnji pred najbolj usodnima tekmama v skupinskem delu, selektor Boris Denić bo na njem lahko spočil nekatere najbolj pomembne igralce, ki jih bo krvavo potreboval za zelo solidne Švicarje in silno nepredvidljive Ukrajince.

Slovenija se na nedeljsko tekmo z Luksemburgom ne bo podala z željo po rekordih, tretjo zmago namerava doseči brez prevelike porabe energije, v primerjavi s četrtkovo tekmo v Differdangu pa se bo bržkone predstavila tudi z nekoliko spremenjeno zasedbo. Denić ima glede tega kar nekaj manevrskega prostora, na nedeljski tekmi bo lahko računal tudi na "dirigenta" Uroša Zormana, ki je z reprezentanco sveta gostoval v ZDA, v njegov ustroj se lahko vrineta tudi Staš Skube in predvsem Mario Šoštarić, ki bo bržkone zamenjal rahlo poškodovanega Vida Kavtičnika.

Rekordne zmage jih ne zanimajo

"Na nedeljskem dvoboju pričakujem podoben pristop kot na četrtkovi tekmi v Luksemburgu. Po zmagi z dvajsetimi goli bo to silno težko, a menim, da vsi igralci v reprezentanci na vsaki tekmi morajo prikazati vse kar znajo, ne glede na kakovost tekmeca na nasprotni strani igrišča. Na tekmah, kjer je že vnaprej znan zmagovalec, se moraš predvsem dobro psihološko pripraviti, o morebitnih rekordnih dosežkih pa sploh ne razmišljamo," je dejal najbolj učinkovit igralec četrtkovega obračuna v Luksemburgu Dragan Gajić.

"Na nedeljski tekmi moramo odpraviti le 10-minutni strelski mrk, ki je 'štrlel' na dvoboju v Luksemburgu, hkrati pa še bolj stisniti v obrambi in tekmecu onemogočiti in jih spraviti pod 16 golov," pa pred nedeljsko tekmo v Velenju pravi Luka Žvižej, ki si je Luksemburgu rahlo poškodoval dlan na levi roki.

Nedeljska tekma v Šaleški dolini se bo pričela ob 18.30, na njej pa bosta pravico delila Italijan Roberto Scevola in Tal Alperan.