Na Schumacherjev 45. rojstni dan se bo pred bolnišnico v Grenoblu danes na tihem zborovanju zbralo veliko Ferrarijevih in njegovih navijačev, ki bodo prišli z avtobusi iz vseh koncev Francije in Italije.

Francoski in italijanski navijaški klubi Ferrarija, s katerim je Schumacher osvojil pet naslovov svetovnega prvaka, so namreč organizirali shod navijačev v podporo legendarnega dirkača, ljudi pa so pozvali, da se oblečejo v rdeče barve in v Grenoble prinesejo tudi Ferrarijeve rdeče zastave, za vse skupaj pa želijo, da poteka v tišini.

Dirkačeva družina, ob Michaelu so v teh dneh žena Corinna, oče Rolf in brat Ralf, se ob rojstnem dnevu zahvaljuje vsem za dobre želje in vzpodbudne besede, ob tem pa želi, da se spoštuje njihovo zasebnost. Dodajajo, da bo javnost takoj obveščena, ko se bo stanje Michaela Schumacherja spremenilo.

Da ni nobenih sprememb glede njegovega stanja, je danes zbranim novinarjem pred bolnišnico v Grenoblu potrdila tudi Schumacherjeva predstavnica Sabine Kehm: »Ne dajemo novih izjav za javnost, ker se stanje ni spremenilo. Ko bo prišlo do kakšnih sprememb, boste o vsem obveščeni. Michael je v stabilnem, a še vedno kritičnem stanju.«

Spomnimo, Schumacher se je poškodoval v nedeljo dopoldan, ko je v francoskem Meribelu smučal izven urejene proge in padel, pri tem z glavo udaril v skalo. Nemudoma so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer je bil zaradi možganskih krvavitev in visokega pritiska v možganih že dvakrat operiran, vse od nedelje pa je v umetni komi. Njegovo stanje se v zadnjih dveh dneh ni bistveno spremenilo.