V St. Louisu se je tokrat precej smejalo trenerju Kenu Hitchcocku, ki je z ekipo Blues zabeležil 100. zmago v rednem delu. St. Louis je zmagal četrtič zapored in na šesti tekmi od zadnjih sedmih. Najbolj je množico v dvorani navdušil T.J. Oshie, s 30 obrambami se je izkazal tudi vratar Brian Elliott. Los Angelesu ne gre, kralji so po rednem delu izgubili petič zapored, kar je nov negativni rekord ekipe.

Ko je Oshie v drugi tretjini zadel še drugič v razmaku poldruge minute, je skoraj 20.000 gledalcev vstalo na noge in pričelo skandirati "ZDA, ZDA," ter tako počastilo Oshiev vpoklic v hokejsko reprezentanco ZDA za Soči. Igralec je bil po tekmi ganjen. "To je bilo res nekaj posebnega, vsekakor tega nisem pričakoval. Ko sem slišal množico, sem si samo mislil, vau, to je bilo zame najlepših 24 ur," je po tekmi povedal Oshie, ki bo na olimpijskih igrah prvič branil barve ZDA.

Tri tekme so se končale po podaljšku, uspešnejši so bili gostitelji. Boston Bruins so v dodatnem delu s 3:2 premagali Nashville Predators, z enakim izidom so New York Islanders ugnali Chicago Blackhawks, medtem ko so Washington Capitals po podaljšku izgubili proti Carolina Hurricanes. Dallas Stars so v rednem delu s 4:6 izgubili proti Montreal Canadiens, Phoenix Coyotes pa proti Columbus Blue Jackets z 0:2.

Ottawa Senators so bili s 4:3 boljši od Winnipeg Jets, Minnesota Wild so s 4:1 odpravili Buffalo Sabres, San Jose Sharks pa Edmonton Oilers še z golom več, bilo je 5:1. Colorado Avalanche so Philadelphia Flyers premagali z 2:1.