Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Lokomotiva Kuban - CSKA
2

Začenja se drugi del evrolige, zato bodo vsa moštva zelo motivirana, da zmagovito začnejo pot proti končnici. CSKA tudi letos spada med favorite za končno zmago, v skupini F pa bi se moral z Realom boriti za prvo mesto. Čeprav je Kuban letos pokazal nekaj dobrih predstav in bo tekma verjetno precej izenačena, je prednost vseeno na strani gostov, ki so v zadnjem času igrali v boljši formi od Lokomotiva, ki je izgubil 4 od zadnjih petih tekem.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

MZT Skopje - Szolnoki Olay
1

Prihod Zorana Martiča je preporodil Makedonce, ki verjetno še niso obupali nad prebojem na mesta, ki prinašajo igranje v evropskem pokalu. Za dosego takšnega cilja bodo morali košarkarji skopskega kluba popraviti predvsem formo na gostovanjih, kjer so do sedaj zmagali le enkrat, precej bolje pa jim gre v njihovi dvorani, kjer imajo izkupiček 5-2. Tokrat bi ga morali še izboljšati, saj Madžarski klub letos spada med najslabše klube lige, ki v gosteh sploh še ni zmagal.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Olimpija - Dornbirn
1

Ljubljančani so v zadnjem času nanizali nekaj spodbudnih predstav in čeprav so še vedno tekme večinoma izgubljali, so bili vselej blizu točkam, saj je že prav neverjetno, kolikokrat so zmaji izgubili z enim samim zadetkom razlike. Takšen je bil tudi scenarij na njihovih zadnjih štirih tekmah, zato lahko upravičeno pričakujejo dan, ko bodo imeli tudi nekaj sreče in prišli do kakšne točke ali celo zmage. Morda se to lahko zgodi že danes, ko gostijo neprepričljivi Dornbirn, ki prav tako sezono preživlja pri dnu lestvice, na prvem letošnjem srečanju v Tivoliju pa je zmagal po kazenskih strelih.

Hokej - ZDA - NHL

Anaheim - Edmonton
1

Anaheim je v odlični formi, saj je dobil 9 od zadnjih 10 tekem, kar ga je pripeljalo na prvo mesto v ligi. Serijo dobrih rezultatov bodo racmani verjetno nadaljevali tudi nocoj, ko bodo gostili drugo najslabšo ekipo lige, ki je do sedaj zmagala le 13-krat.

Tenis - WTA - Brisbane

Williams S. - Sharapova M.
1

Čeprav Šarapova že nekaj let spada v sam vrh ženskega tenisa, nikakor ne uspe premagati Serene Williams, saj na zmago proti Američanki čaka že od leta 2004, ko jo je ugnala dvakrat, nato pa doživela 13 zaporednih porazov. V lanski sezoni je Rusinja na štirih medsebojnih tekmah uspela dobiti le en niz, kar je slaba napoved pred prvim zvezdniškim obračunom v novem letu.