Najboljši triatlonec leta je po izboru TZS-ja postal David Pleše, ki je postal državni prvak v sprint in olimpijskem triatlonu. Med ženskami je bil izbor najlažji, naziv triatlonka leta pa je pripadel Mateji Šimic, ki je vrhunske rezultate nanizala udi v poolimpijski sezoni.

Med mladinci je bil najbolj uspešen Jaka Kaplan, pri mladinkah pa je naslov dobila ekipa v sestavi Kristina Uršič, Eva Skaza in Liza Uršič, ki je osvojila 6. mesto na EP mlajših mladink.

TZS je letos kot novost uvedla amatersko reprezentanco, namenjeno najboljšim slovenskim amaterskim in veteranskim tekmovalcem v duatlonu in triatlonu. Na ta način želi zveza tudi dodatno poskrbeti za priljubljenost triatlona med rekreativnimi športniki. Najboljši amaterski triatlonec je postal Jaroslav Kovačič, triatlonka pa Anja Rugelj.

V letu 2013 pa smo dobili tudi paratriatlonsko reprezentanco. Naziv paratriatlonec leta je dobil Alen Kobilica, ki je na SP dosegel 4. mesto.

Kobilica, ki je oslepel že v zreli dobi, se od leta 2009 kot slepi športnik ukvarja s paratriatlonom. Njegov cilj je udeležba na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiro leta 2016 v paratriatlonu.