Alenka Čebašek je bila pozitivno presenečenje v prvih dnevih tekaškega Toura. Prav v četrtfinalu drsalnega sprinta je bil trenutek, ki je presenetil tudi njo in nemara je posledično prav zaradi tega izpadla. »Po polovici četrtfinalnega teka sem vodila. Tekla sem z lahkoto. To me je tako presenetilo in zbegalo, da sploh nisem vedela, kaj naj naredim, saj nisem bila še nikoli v taki situaciji. Poskušala sem nekaj taktizirati, jih spustila naprej, prepričana, da sem dovolj močna in jih bom v zaključku prehitela. A sem zelo nespretno odpeljala zadnji ovinek po zunanji strani, ker sem ga preslabo ocenila. Odneslo me je proti ogradi in še preostale za mano so se odpeljale mimo. Čist' mimo. Nič ne šteje, če smo bile vse v eni sekundi,« je lenzerheidersko lekcijo opisala Blejka. »Morala bi teči na polno, še zlasti zaradi odlične forme, in ne dovoliti taktiziranja in spogledovanja,« je dodala.

Na vprašanje, če se vendarle ni bala zmagovalke Oberhofa, Švedinje Erikson in do tedaj vodilne v rdeči majici Marit Bjoergen, ki sta tudi tekli v njeni četrtfinalni skupini, in bi morala že zaradi njiju bežati naprej, je bil odgovor samozavesten: »Na Marit se nisem preveč ozirala. Bilo je očitno, da ni bila več prava. So že govorili o njenih težavah.« Kraljica smučarskega teka je prav tako izpadla, s solzami v očeh. A je imela globlje razloge. Zaradi virusne okužbe želodca (ima podobne simptome, kakršne je prebolel Jakov Fak) ne more nadaljevati Tour de Ski in loviti še edine velike lovorike, ki ji manjka v karieri. »Vidimo se v Sočiju,« je pomahala v slovo med hitro vrnitvijo na Norveško, kot je bil nasvet zdravnikov.

Hkrati je Tour zapustila še deseterica tekačic. Med njimi Čebaškova, trinajsta po treh etapah. »Tako smo se odločili na silvestrovo. Predvsem zaradi lažjega prehlada. Sicer ni nič hujšega, a obstaja bojazen, da bi z izčrpavanjem uničila to izredno dobro formo. Sicer mi je hudo, ker mislim, da bi kljub prehladu tudi na razdalji dobro 'letela', a prepričana sem, da sem se prav odločila. V januarju je niz sprintov, do Sočija pa mesec dni. Tam lahko več naredim. In prepričana sem, da bo tudi Barbi (Jezeršek) na Touru še pokazala, koliko zmore in jih bo še veliko prehitela,« se nadeja Blejka. V sončnem Lenzerheideju sta rdečo majico vodilnih oblekla Norvežana. Astrid Jacobsen ima pol minute naskoka pred junakinjama zadnjih dveh silvestrsko-novoletnih etap, rojakinje Ingvild Oestberg in Finke Kerttu Niskanen. Tudi Martin Johnsrud Sundby ima podoben naskok pred Švedom Halfvarssonom, Rusom Lekovom, četrti pa je že Petter Northug. »V nadaljevanju bom pomagal Sundbyju,« se je po kolesarsko pred najbolj slikovito petkovo etapo Cortina–Dobbiaco zavezal norveški zvezdnik.