Povsem nepremagljiva je bila letos na pesku. Njeni udarci so bili za tekmice tako premočni, da so se jim včasih kar umikale. Tudi ko se je Serena Williams pomerila proti preostalim najboljšim na svetu, jih je z igrišča odpravljala s pol moči. Kot da je v neki povsem svoji kategoriji. Vse pove podatek, da je v letu 2013 na pesku oddala vsega tri nize. Edino, pri čemer je zatajila, je znanje francoščine na tiskovnih konferencah v Parizu. »Lani sem se odločila, da bom po dvobojih govorila francosko, a žal še ne morem. Francoščino se učim že dolgo, a nimam samozavesti, da bi jo govorila. Čisto drugače je, ko igram tenis,« se je Serena Williams opravičila v Roland Garrosu. V trenutkih največje premoči pa je imela dovolj časa, da se spozna z umetnostjo. »Po nasvetu prijateljice sem začela slikati, obiskovala pa sem tudi tečaj. Verjetno sem najslabša še živeča slikarka. Ko bi samo videli, kakšen avtoportret sem narisala, toda zabavam se,« je v Parizu dejala nasmejana Serena Williams.

Poleg tega, da med dekleti po žogici udarja najmočneje – njen servis leti tudi z 206,5 kilometra na uro, je večkrat pozornost pritegnila tudi z dolgim jezikom, ko je grozila stranski sodnici, kričečo teniško opremo vseh možnih barv ter tudi obstranskimi dejavnostmi, kot je nastopanje v reklami za tampone. Ker se dobro zaveda, da v mladosti ni imela izobilja, ker je živela v družini še s štirimi sestrami ter v okolju, ki ni bilo naklonjeno temnopoltim, ima Serena Williams razvit močan dobrodelni čut. Med profesionalkami je prvič nastopila pri 14 letih, do tedaj pa je večkrat osvojila vse možne turnirje za grand slam, skupno jih ima sedemnajst. »Serena je ženski tenis dvignila na novo, višjo raven. Brez dvoma je našemu športu prinesla več prepoznavnosti,« je dejala direktorica ženske teniške zveze WTA Stacey Allaster.

Februarja letos je Williamsova ponovno zasedla vrh teniške lestvice. Pred tem je bila nazadnje prva leta 2010, nato pa je morala na dve zahtevni operaciji – zaradi poškodbe desnega stopala ter krvnih strdkov v pljučih. »Ko je v Katarju letos spet postala številka ena, smo videli njene solze sreče. Šele takrat smo dojeli, kako pomemben je tenis v njenem življenju,« je povedala Allasterjeva. Da je prav nič ne more vreči iz tira, pa je potrdila tudi Williamsova: »Vsakič, ko izgubim, postanem še bolj odločna in dobim še več volje do trdega dela.«