Včeraj je v Portorožu potekal osrednji dogodek Festivala penin. Slavnostna prireditev, ki jo je povezovala Katja Pišot, je v park hotel Kempinski Palace Portorož privabila številne obiskovalce. Prijeten večer v organizaciji Turističnega združenja Portorož je popestril koncert arij iz znanih operet, ki so jih zapeli glasbeniki iz skupine Gruppo di Belcanto iz Bologne. Pridružili so se jim tudi plesni pari in člani društva Rosa Klementina v slikovitih kostumih z začetka prejšnjega stoletja, nebo pa so razsvetlili lampijoni.

Župan občine Piran Peter Bossman in direktor Turističnega združenja Portorož Jadran Furlanič sta vsem obiskovalcem svečane turistične prireditve zaželela vesele praznike in srečno 2014. Razglašena sta bila zmagovalca dobrodelnega golf turnirja, ki je v dopoldanskem času potekal na letališču Portorož. Za socialno ogrožene otroke z Osnovne šole Sečovlje so na turnirju skupaj z zavarovalnico Vzajemna zbrali 4444 evrov.

Na drugem Festivalu penin v Portorožu je Slovenski red vitezov vina pod vodstvom dr. Mojmirja Wondre z biotehniške fakultete ocenjeval 20 vzorcev penin. Sodelovalo je devet ključnih slovenskih proizvajalcev: Vinakras (marmorna penina in kraška penina), Istenič (N°1 2008, N°1, prestige extra brut 2008 in gourmet rose 2006), Vinakoper (capris sec in capris), Rebula (br'stovska penina malvazija in br'stovska penina vitovska), Agroind Vipava (penina zelena in penina theodosius), P & F Jeruzalem (muškatna penina, sauvignon penina in rose penina), Štanfel (penina lucija), Radgonske gorice (zlata radgonska penina suha in zlata radgonska penina brut) in Marinič (penina gisela in penina gisela rose).

Slovenski red vitezov je v soboto, 28. decembra, skupaj z županom občine Piran Petrom Bossmanom razglasil zmagovalno penino Portorož 2013, to je penina N°1 2008 iz kleti Istenič.kea