Gal, v dresu Olimpije ste se med strelce vpisali že na debiju. Kako se vam je zdelo vse skupaj?

V redu je bilo. Lahko rečem, da sem zadovoljen s svojo predstavo, ne morem pa biti zadovoljen s porazoma. Nujno moramo odpraviti nedopustne napake, ki so se nam dogajale v Gradcu in Bolzanu. To je bil tudi razlog, da smo obe tekmi izgubili. Vem, da je Olimpija ogromno obračunov sklenila s porazom z golom razlike. Težko ocenim, kaj manjka moštvu, saj sem šele prišel v slačilnico, a dejstvo je, da moramo zmanjšati število napak. To bo odločilno, ko bomo na koncu sezone potegnili črto in ocenjevali uspešnost.

Kako ste se sploh dogovorili z Olimpijo za prestop?

Hitro smo se zmenili. Ker v Zagrebu nisem veliko igral, sem želel drugam. Olimpija je bila dobra možnost, saj lahko tukaj pričakujem več minut na ledu.

Ste bili v Zagrebu razočarani, ker niste dobili dovolj priložnosti?

Niti ne. Zaradi tovrstnih zadev nimaš biti kaj razočaran. Enostavno moraš obrniti nov list v karieri in iti naprej. Ko sem na začetku sezone dosegel gol za Medveščak, sem pomislili, da bom igral več, a na koncu ni bilo tako. Konkurenca v Zagrebu je seveda zelo ostra. Težko se je prebiti v ospredje.

Kaj vam je ob slovesu dejal trener?

Nič posebnega. Tako kot vsakemu igralcu mi je zaželel veliko uspeha pri novem izzivu.

Kako ste pripravljeni?

Kar optimalno. Vidi se, da mi manjka nekaj »ledu v nogah«, a tudi to se bo s tekmami uredilo. Treningi v Medveščaku so bili kakovostni, tudi od izkušenih igralcev sem se nekaj naučil. Vseskozi stremim k temu, da si skušam zapomniti čim več stvari, ki bi mi lahko koristile.

Kakšne cilje imate z Olimpijo? V Ljubljani boste ostali do konca sezone.

Seveda bomo skušali narediti čim več. Do zdaj sezone ne moremo oceniti kot dobre, saj je klub na zadnjem mestu v EBEL, se pa vsi zavedamo, da najbolj pomembne tekme prihajajo šele od 17. januarja naprej. To bo odločilen trenutek. Na desetih kvalifikacijskih tekmah bomo morali verjetno zmagati sedemkrat ali osemkrat, če bomo želeli ujeti izločilne boje. To bo zahteven preizkus, zato se moramo do takrat čim bolj uigrati in poiskati vse pomanjkljivosti, ki jih bo treba izboljšati. Pritisniti bomo morali na vso moč.

Olimpijske igre v Sočiju so želja vsakega hokejista. Selektor Kopitar bo prav kmalu objavil seznam igralcev. Računate, da boste zraven?

Verjetno ni igralca, ki ne bi upal na vpoklic, a zadnjo besedo bo imel seveda selektor. Upam, da mi bodo dobre igre v Olimpiji odprle kakšna vrata.