Vsi novo postavljeni parkomati z izjemo tistega v središču mesta spadajo v tretje parkirno območje, kjer ura parkiranja stane 40 centov, parkirnino pa je treba plačati od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro. Ura parkiranja v središču mesta stane 70 centov na uro; med tednom jo je treba plačati med 8. in 19. uro, v soboto pa med 8. in 13. uro.

Do pričetka delovanja novih parkomatov si bodo stanovalci že lahko uredili dovolilnice, ki jih bodo začeli izdajati 2. januarja prihodnje leto, so za STA pojasnili na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Na območju Ljubljane je po podatkih MOL trenutno postavljenih 425 parkomatov. Na vprašanje, ali postavitev novih načrtujejo še kje, so na MOL odgovorili, da bo postavitev skladna s prometnimi ureditvami in prometno politiko občine.

Ljubljanski mestni svet je sicer nedavno potrdil spremembe na področju parkiranja v Ljubljani. S februarjem prihodnje leto bo tako treba parkirnino na javnih parkiriščih s parkomati v ožjem mestnem središču plačevati uro dlje.

Novost so tudi tri območja parkiranja, ki bodo nadomestila dosedanji dve območji. Prvo območje časovno omejenega parkiranja s parkomati bo zajemalo večino območja ožjega mestnega središča, drugo območje bo zajemalo območje Krakovega, del Prul in del Bežigrada, tretje območje pa ostale dele MOL.