Slovenski rokometaši so v generalki pred januarskimi kvalifikacijskimi tekmami z Luksemburžani, Švicarji in Ukrajinci za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2015 danes v Trbovljah ugnali Makedonce, ki so sredi priprav za nastop na bližnjem evropskem prvenstvu na Danskem. Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića proti tekmecem iz nekdanje skupne Jugoslavije niso prikazali prepričljive predstave, na koncu pa so vendarle dosegli šesto zmago na dosedanjih sedmih medsebojnih tekmah, z njo pa so se vsaj delno maščevali za doslej edini poraz na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012, ki jim je preprečil uvrstitev na kvalifikacijski turnir za nastop na lanskih poletnih olimpijskih igrah v Londonu.

Denić je v obračunu z Makedonci, ki jo vodi stari znanec slovenskih rokometnih igrišč in nekdanji trener velenjskega Gorenja, Hrvat Ivica Obrvan, v ogenj poslal vse svoje izbrance. Uvodna slovenska napadalna postava (Jure Dolenec, Nenad Bilbija in Dean Bombač na zunanjih, Dragan Gajić in Luka Žvižej na krilnih položajih ter Matej Gaber na mestu krožnega napadalca) ga ni zadovoljila, po četrtini tekme - pri zaostanku 4:6 - je zahteval minuto odmora, a tudi sveža kri (Sebastian in Staš Skube, Mario Šoštarič) sprva ni prinesla napredka, v 21. minuti je primanjkljaj celo narasel na štiri gole (6:10). V končnici prvega dela je "eksplodiral" Staš Skube, po zaslugi njegovih golov in podaj je Slovenija na polčas odšla z neodločenim izidom (12:12).

Slovenija je v drugi polovici tekme vendarle uveljavila premoč domačega igrišča. V 42. minuti je povedla z 20:17, najvišjo prednost pa si je priigrala v končnici tekme (31:25). Najbolj izkušeni igralci (Uroš Zorman, Vid Kavtičnik, Gajić) so zaigrali šele v zadnji tretjini tekme ter skupaj s svojimi manj izkušenimi reprezentančnimi soigralci poskrbeli, da okoli tisoč gledalcev iz tukajšnje dvorane Polaj ni odšlo domov slabe volje.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Dragan Gajić s petimi goli, Jure Dolenec jih je dosegel štiri, David Miklavčič, Mario Šoštarič in Staš Skube po tri.