Za Đokovića, ki je prejel ček v višini 250.000 dolarjev, je to tretja zaporedna zmaga na tem turnirju, Ferrer pa je drugič v nizu finale zapustil sklonjene glave.

Turnir Mubadala World Tennis Championship je zdaj že tradicionalna uvertura v novo teniško sezono. Od ponedeljka dalje bodo zaživela igrišča tako na ATP kot WTA touru. Moški se bodo merili v Brisbanu, Dohi in Chennaiju, dekleta pa tudi v Brisbanu ter še na Kitajskem in Novi Zelandiji. Prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, se bo začel 13. januarja.

V tekmi za tretje mesto - na turnirju je sodelovalo le šest igralcev - je prvi igralec sveta Španec Rafael Nadal premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 7:6 (5), 6:3.

Turnir v Abu Dabiju je imel tudi malce slovenskega priokusa. Z največjimi svetovnimi asi je pred turnirjem vadil tudi slovenski reprezentant Blaž Kavčič. Na tamkajšnji teniški akademiji je lopar prekrižal tako z Rogerjem Federerjem kot Tsongajem in Ferrerjem ter nepozabne izkušnje ovekovečil na twitterju.

Kavčič bo sezono začel na turnirju serije 250 v Dohi, pred Melbournom pa bo nastopil še v Sydneyju.

Nadal v Abu Dabiju do prve zmage

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je zabeležil prvo zmago v novi sezoni. Vodilni igralec svetovne jakostne lestvice je v Abu Dabiju na turnirju Mubadala World Tennis Championships v boju za tretje mesto premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 7:6 (5) in 6:3.

V petek je Nadal v polfinalu tega turnirja presenetljivo izgubil z rojakom Davidom Ferrerjem s 4:6 in 4:6. Ferrer se bo v finalu pomeril s Srbom Novakom Đokovićem.