Najbolj zanimivo bo, ko se bosta pomerili sedanja in zadnja olimpijska zasedba iz Sarajeva 1984, ki jo je s klopi vodil Štefan Seme. Po besedah generalnega sekretarja HZS Dejana Kontreca so zdaj že upokojeni igralci navdušeni nad idejo, da pa ima moštvo izpred tridesetih let težave edinole na vratarskem položaju. Ta večer bo slovenska reprezentanca tudi predstavila olimpijske drese v novi barvni kombinaciji, že naslednje jutro pa jo čaka polet proti obmorskemu ruskemu letovišču Soči. Prireditev v Tivoliju bo še posebno slavnostna, ker bodo na tribunah sedeli olimpijci iz drugih panog, ki si bodo vzeli čas tudi za navijače. Hokejsko tekmo bosta v dvorani prenašala znana reporterja Tom Lajevec in Andrej Stare.

Kot je bilo že rečeno, bodo risi na prizorišču iger pred začetkom hokejskega turnirja odigrali tekmo za trening z Avstrijci. To bo obračun zaprtega tipa, saj pravila ne dovoljujejo resnega pripravljalnega testa. V vlogi sodnikov naj bi bili na sosedskem derbiju kar trenerji. Zelo veliko možnosti je, da bi enemu od hokejskih reprezentantov pripadla častna vloga zastavonoše. O tem bo odločila vodja delegacije Petra Majdič s pomočniki. Generalni sekretar OKS Tone Jagodic je potrdil, da je komite Majdičevi že prenesel želje hokejske zveze. Kot je ob našem poizvedovanju še pojasnil Jagodic, bo olimpijski komite v prihodnjih dneh skušal zbrati nekaj dodatnih finančnih sredstev, da bi jih namenil hokejski in smučarski zvezi. Spomnimo, da so se predvsem v HZS pritoževali nad po njihovem nizkim vložkom komiteja v višini 60.000 evrov. Predsednik hokejske organizacije Matjaž Rakovec je ob tem pripomnil, da zvezi ne uspe privabiti lastnih sponzorjev, ker je »okno oglaševanja zaradi pravil mednarodnega olimpijskega komiteja zelo zaprto«.

Dodajmo, da bo v prihodnjih dneh dokončno znanih 25 hokejistov, ki bodo branili slovenske barve v Sočiju. Selektor Matjaž Kopitar, ki se z več kot enomesečnega dopusta v ZDA ravno vrača na rodno Hrušico, mora po zadnjih informacijah objaviti seznam do 19. januarja, a bo po besedah Kontreca to storil že prej.