Pa s tem ne mislim na reklame v smislu »če ne kupite, vam bo na glavo padel meteorit«, »samo pri nas najceneje in nikjer drugje«. Ne, zanimiv del programa, poleg glasbe seveda, so prometna sporočila. Poleg stavkov in besed, ki jih enake »lajnajo« že menda leta, so se med radijskimi postajami vedno bolj uveljavljale in se še uveljavljajo za poslušalce zelo uporabna obvestila »kje so naši radarji«. Vozniki in voznice torej očitno pridno telefonarijo na radijske postaje in sporočajo, kje so radarji. Prav, vse samo s ciljem, da bo vožnja varnejša in počasnejša, mar ne? Solidarnost med vozniki, ki so dojeli, da je to igra »mi proti njim«, tako pripomore k varnejši vožnji na območjih, kjer stojijo radarji. Če ti zato ujamejo manj voznikov in v mestno blagajno ali državni proračun prinesejo manj denarja, ne bi smel biti problem, saj je namreč takrat vožnja tam varnejša.

A kaj, ko se vrag vedno skriva v podrobnostih. Zato lahko le čakamo, kdaj se bo kdo od teh, ki skrbijo za varnost, spotaknil ob ta radijska sporočila, ker jim zaradi njih skozi prste polzijo denarci, ki bi jih sicer vozniki vplačali na njihov bančni račun. In če so bo to res zgodilo, potem bo menda vsem jasno, kaj pomeni v njihovih očeh skrb za varnost – predvsem skrb za denar.

Vozniki pa lahko tako pridno trenirajo, kako ohraniti pozornost med vožnjo. Pa ne na otroke ob cesti, nasproti vozeči promet, kakšne kolesarje... Ne, na tako pripravno parkirane avtomobile s sodobnimi merilnimi napravami v zadku. Radio torej v tej vlogi opravlja najboljše možno delo: skrbi za varnost. In tudi denarnice davkoplačevalcev, za kar jim gre dvojna pohvala. Le da sporočil o mestih, kjer poteka kontrola vinjet, še ne sprejemajo. Te, vinjete namreč, so že druga zgodba.