Kot so danes sporočili s finančnega ministrstva v Beogradu, so se tako odločili po »dolgotrajni in podrobni analizi poslovanja davčne uprave ter pogovoru finančnega ministra Lazarja Krstića s Simičem«. Krstić bo predlog za imenovanje novega direktorja sporočil do torka, poročajo srbski mediji na svojih spletnih straneh.

Simič je prejšnji teden na novinarski konferenci v Beogradu povedal, da v proračunu za leto 2014 verjetno ne bo mogoče doseči načrtovanih davčnih prihodkov. Ti so namreč načrtovani ob predpostavki, da bo gospodarska rast znašala pet odstotkov, kar pa bo po njegovem mnenju težko doseči.

Srbska davčna uprava je sicer letos pod njegovim vodstvom pobrala več davkov kot v prejšnjih letih, a še vedno ne v načrtovani višini. Ob tem je Simič opozoril, da se pri načrtovanju davčnih prihodkov ni z njim nihče posvetoval.

Ravno danes je Simič skupaj s srbskim gospodarskim ministrom Sašom Radulovićem prejel nagrado srbskega združenja za lokalni gospodarski razvoj NALED reformator leta 2013.

Simič je bil za direktorja srbske davčne uprave imenovan 1. februarja, pred tem pa je od avgusta 2012 deloval kot svetovalec takratnega srbskega finančnega ministra Mlađana Dinkića, zadolžen za reformo davčnega sistema. Med letoma 2006 in 2008 je vodil tudi Davčno upravo RS.