Potem ko je tožilka zaradi pomanjkanja dokazov umaknila obtožbe za več kaznivih dejanj ponarejanja listin, so bili na pogojne zaporne kazni obsojeni inštruktorji Bernard Pintarič, Milan Kučič, Bernarda Tušar Pintarič in Milenko Erkić.

Avtošoli 20.000 evrov denarne kazni

Zastopnik avtošole Bernard Pintarič je bil obsojen na enotno pogojno kazen dve leti zapora s preizkusno dobo treh let, Milan Kučič na 18 mesecev zapora s triletno preizkusno dobo, Milenko Erkić na pet mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let in Bernarda Tušar Pintarič na šest mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, Ivan Molan pa je bil po navedbah medijev oproščen vseh obtožb.

Podružnična avtošola Alfa-R je bila spoznana za odgovorno kolektivnega kaznivega dejanja ponarejanja listin in poslovnih listin in so ji prisodili plačilo 20.000 evrov denarne kazni s preizkusno dobo treh let.

Usposabljanje voznikov ni potekalo po zakonu

Inštruktorji in avtošola naj bi si kazen prislužili, ker usposabljanje voznikov ni potekalo po zakonu. Kandidati za voznike naj ne bi opravljali predpisanega, 40-urnega teoretičnega usposabljanja in tudi v kartonih razvida voženj so bili po pisanju časnikov nekateri popravki. Na domnevne nepravilnosti je inšpektorje opozorila anonimka.

Pred sodiščem so nekatere priče domnevna kazniva dejanja zanikale. Tako je morala tožilka umakniti del obtožb oz. obtožbo zaradi pomanjkanja dokazov močno skrčiti.

V zvezi z avtošolo Alfa-R se obeta še eno sojenje v Novem mestu. Po informacijah tamkajšnjega državnega tožilstva, ki ju povzemata časnika, je bila vložena ovadba zoper dve osebi in pravno osebo zaradi domnevnega kaznivega dejanja goljufije in 15 kaznivih dejanj ponarejanja poslovnih listin.