Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - ZDA - NBA

New York - Oklahoma City
2

Oklahoma je pred dnevi nepričakovano doma izgubila proti Torontu, kar jo je stalo prvega mesta v ligi. Durant in soigralci bodo prav gotovo trdno odločeni, da z zmago proti New Yorku popravijo vtis in svojim navijačem polepšajo božič. Kratkohlačniki so leto že tako veliko razočaranje in bi za zmago proti močni Oklahomi potrebovali res dober dan, ker pa je zaradi zvina gležnja vprašljiv še nastop Carmela Anthonyja, so njihove možnosti za presenečenje še toliko manjše.

Košarka - ZDA - NBA

LA Lakers - Miami
2

Lakersi zaradi številnih poškodb ne uspejo priti na zmagovalno pot. V ponedeljek jih je za 27 točk nadigral Phoenix, tokrat pa se jim verjetno obeta še en boleč poraz, saj bodo za božič najbrž prejeli še zaušnico Miamija, ki uživa najboljši začetek sezone v zgodovini kluba. LeBron s soigralci verjetno ne bo zamudil priložnosti, da na zelo gledani božični tekmi pride do skalpa velikega kluba v krizi.

Košarka - ZDA - NBA

San Antonio - Houston
1

V teksaškem obračunu so favoriti domači, ki v svoji dvorani le redko zgubljajo. Ker se jim je to pred dnevi pripetilo proti Oklahomi, dvomim, da bodo v kratkem času še drugič razočarali svoje navijače. Ostroge imajo na papirju močnejšo zasedbo, ki bo znala ustaviti Howarda in Hardena, to pa bo zadostovalo za sladko zmago.

Košarka - Turčija - 1.liga

Olin Edirne - Banvitspor
2

Banvit je prijetno presenečenje v Turčiji, saj po 11 krogih z le enim porazom zaseda prvo mesto, med drugim je ugnal tudi močni Fenerbahče, v evropskem pokalu pa se je prebil v drugi del. Moštvo Klemna Prepeliča je favorit za zmago tudi na današnji tekmi proti moštvu s sredine lestvice, ki je zaenkrat nanizal manj zmag kot porazov (5-6), zato bi bila domača zmaga precej presenetljiva.