Kralje je sicer v vodstvo popeljal Justin Williams v tretji minuti, sledila sta zadetka gostov Tylerja Seguina in Jamieja Benna, Jaret Stoll pa je znova poravnal izid v 17. minuti. Do konca tekme pa so zadevali le še Teksašani, in sicer Valeri Nihuškin, Cody Eakin in Shawn Horcoff. To je pomenilo tudi prvi poraz za vratarja Kalifornijcev Martina Jonesa. Novinec je pred tem na svojih prvih osmih tekmah v ligi vselej odšel z ledu kot zmagovalec, dobil je le osem zadetkov iz 234 strelov.

"Fantje iz Los Angelesa so doslej igrali res dobro, tako da smo mi k njim prišli kot pravi 'outsiderji'. Toda začeli smo dobro. Pogovarjali smo se tudi o tem, kako dobro brani Jones. Skušal sem spremeniti tok pogovora, češ da enkrat pač mora izgubiti in upam, da bo to nocoj," je pojasnjeval čuvaj mreže pri Dallasu Kari Lehtonen in dodal: "Toda Jones je res dober vratar in ga je lepo gledati."

Vodilna ekipa lige Anaheim je kljub zaostanku z 0:2 na koncu s 3:2 slavila v Washingtonu, kar je njena rekordna deveta zaporedna zmaga. Zmagoviti gol je v 55. minuti zabil Hampus Lindholm. Drugo najboljše moštvo lige Chicago je prav tako zmagalo, s 5:2 je odpravilo New Jersey. Patrick Sharp je dosegel dva gola za zmagovalce.

Manj uspešen je bil Pittsburgh, vodilna ekipa vzhodne konference. V Ottawi je doživel pravi polom in poraz z 0:5. Craig Anderson je obranil vseh 27 strelov in tako dosegel svoj drugi "shutout" sezone. Erik Karlsson je prispeval gol in dve podaji.

Boston se je z zmago v Nashvillu s 6:2 utrdil na prvem mestu atlantske skupine. Za trenerja Clauda Juliena je bila to 400. zmaga v karieri, junaka tekme pa sta bila ob vratarju Tukki Rasku Jarome Iginla z dvema goloma in Carl Soderberg z golom in dvema podajama.

Gol večera je odločil tekmo med Buffalom in Phoenixom, ki jo je po podaljšku dobil prvi z 2:1. Branilec ekipe Sabres Mark Pysyk je streljal, zadel Martina Hanzala, plošček se je dvignil nad vratarja Mika Smitha, pristal v njegovi majici na hrbtni strani, vratar kojotov, ki ni vedel, kje je plošček, pa je nato zadrsal v gol in tako končal tekmo.

Na drugih tekmah so New York Rangers po kazenskih strelih premagali Toronto z 2:1, Carolina je doma izgubila proti Columbusu s 3:4, Detroit je z 0:3 klonil pred New York Islanders (gosti so vse tri gole dosegli v prvi tretjini), Florida z 1:6 pred Tampo Bay, ki je dosegla peto zaporedno zmago, Philadelphia pa je s 4:1 odpravila Minnesoto.

Calgary je po kazenskih strelih s 4:3 premagal St. Louis, San Jose prav tako po kazenskih strelih s 5:4 Colorado, Edmonton pa je zanesljivo s 6:2 ugnal Winnipeg.

Pred hokejisti v NHL so zdaj trije dnevi prazničnega počitka.