Za nekdanjega košarkarskega zvezdnika je bil to že tretji obisk severnokorejske prestolnice Pjongjanga. Do zdaj je bil vselej gost mladega predsednika, za katerega trdi, da sta razvila iskreno prijateljstvo, tokrat pa mu Un ni namenil svojega časa.

Ob vračanju v domovino je Rodmana na pekinškem letališču pričakala truma vedoželjnih novinarjev, ki jih je zanimalo predvsem, ali je bil razočaran nad dejstvom, da se tokrat ni srečal s severnokorejskim voditeljem. »Ne, zaradi tega nisem zaskrbljen, saj se bova znova srečala,« je bil kratek 52-letnik, ki je v času svojega obiska treniral tamkajšnjo košarkarsko reprezentanco. »Bilo je izvrstno,« je svoje vtise strnil nekdanji igralec bikov iz Chicaga.

Rodman vrnitev na korejski polotok načrtuje že za januar, pridružili pa naj bi se mu tudi nekateri nekdanji igralci lige NBA, ki se bodo na rojstni dan Kim Džong Una pomerili proti domači izbrani vrsti. »Tekmo bomo odigrali čez dva tedna,« je zatrdil kontroverzni Rodman. Slednji o političnih odločitvah svojega prijatelja, ki je pretekli mesec dal usmrtiti svojega strica Janga Songa Thaeka, ni želel govoriti, češ da sam ni primerna oseba za komentiranje takšnih tem.