"Gre za dosežek ekipe. V njem bomo uživali, kolikor bo pač trajal, toda verjetno bo Brady ta rekord popravil že naslednje leto. Upam, da mi bodo iz dvorane slavnih vrnili žogo, ko bo nekdo izboljšal naš dosežek," je dejal Manning, ki je svojo ekipo popeljal do zmage v Teksasu s 37:13.

Denver je s to zmago in porazom Kansas Cityja proti Indianapolisu osvojil prvo mesto v skupini AFC West (razmerje v zmagah in porazih 12-3) ter si zagotovil počitek v prvem krogu končnice.

Manning lahko sicer še izboljša svoje dosežke konec tedna v Oaklandu, med drugim bi lahko popravil tudi rekord po številu podajalnih jardov. Trenutno je pri 5211. Podajalec New Orleansa Drew Brees si lasti ta rekord s 5476 jardi iz leta 2011.

V končnico so se sicer sinoči prebila še moštva Carolina Panthers (prvič po letu 2008), Cinncinati Bengals in New England Patriots, najmanj štiri mesta pa bodo zasedena šele v zadnjem krogu.

V končnico so se iz konference AFC doslej torej prebili Denver, Indianapolis in Kansas City, v NFC pa sta si zaenkrat končnico zagotovila le Carolina in Seattle. Ponoči si jo lahko zagotovi še San Francisco, če premaga Atlanto.

V igri za "playoff" so še Chicago, Green Bay, Philadelphia, Dallas, New Orleans, Arizona, San Francisco (NFC), San Diego, Miami, Baltimore in Pittsburgh (AFC).