Newyorčani so v najdaljšem nizu domačih tekem v zgodovini. Skupaj jih bodo v tem delu igrali kar devet, nocoj je bila na sporedu osma. A kljub podpori navijačev se rangerji na teh tekmah niso ravno izkazali, na sedmih so osvojili le štiri od možnih 14 točk.

Tako so si proti Minnesoti želeli novi točki. Ti so dosegli predvsem po zaslugi druge tretjine. V prvi so izničili zaostanek z 0:1, v drugi pa sta zadela Carl Hagelin in Mats Zuccarello za vodstvo s 3:1, končni izid pa je v zadnji tretjini postavil Chris Kreider.

"Navijačem smo dolgovali tole zmago. Njihova podpora je bila velika, mi pa jim nismo vrnili z dobrimi igrami," je po zmagi dejal rezervni vratar, novinec Cam Talbot, ki je v vratih zamenjal Henrika Lundqvista.

V Vancouvru je moral na led prav tako rezervni čuvaj mreže, saj se je poškodoval Roberto Luongo. Vstopil je Eddie Lack, ki je v svojo mrežo spustil en plošček. Evander Kane je takrat, sredi druge tretjine, izenačil za Winnipeg, zmagoviti zadetek pa je sredi zadnjega dela igre dosegel Chris Tanev.

V ponedeljek je v ligi NHL na sporedu kar štirinajst dvobojev - Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem bo gostil Dallas, nato pa se bo tekmovanje nadaljevalo 27. decembra.