Zelo dobra, hitra in kombinatorna igra

Takoj na začetku tekme je bilo videti, da bo dvoboj s štajersko ekipo še eden v nizu številnih letošnjih, ko so bili zmaji v podrejeni vlogi. Gostje so namreč močno pritisnili in vratar Jerry Kuhn je imel v prvih petih minutah precej dela. Toda ko so se le otresli pritiska, so zeleno-beli zaigrali zelo dobro, kombinatorno in hitro. Igra se je preselila pred Dannyja Sabourina, sad napadalne Olimpijine predstave pa sta bila dva zadetka; prvega je dosegel Aleš Mušič, ki je preusmeril strel Nicka Rossa, drugega pa Andrej Hebar, ko je pred golom prišel do odbitega ploščka po svojem strelu in ga v drugem poskusu spravil za hrbet vratarja gostov. Ob koncu pa je spet dvakrat odlično posredoval Kuhn in kljub paniki pred svojim golom ohranil mrežo nedotaknjeno.

Gradec se ni predal

Nadaljevanje je bilo še boljše: ob prvi številčni prednosti so namreč Ljubljančani v 23. minuti iz razmeroma nenevarne akcije povedli že s tremi goli, potem ko je vratarju Sabourinu plošček ušel iz rokavice v gol. Vodstvo pa bi lahko še oplemenitil Mušič, toda po prodoru v 26. minuti je zadel vratnico. A Gradec se še ni predal, sledile so minute hudega pritiska gostov, vratar Kuhn je polovil vse mogoče, enkrat ga je ob »power-playu« Gradca rešila vratnica. Ni pa mogel preprečiti znižanja na 1:3 v 36. minuti, vseeno pa so zmaji tudi po njegovi zaslugi pred zadnjo tretjino imeli še lepo prednost.

Zadnji del izmenična premoč obeh ekip

Zadnji del se je odvil v izmeničnih obdobjih premoči ene in druge ekipe; domači se niso ustrašili priložnosti za zmago in so še vedno iskali priložnosti za zadetke, na drugi strani pa jih je z odličnimi obrambami opogumljal Kuhn, ki je v 50. minuti ubranil strel Manuela Ganahla iz neposredne bližine. Vse graške nalete pa so Ljubljančani zdržali, za piko na i pa je Ross zadel za 4:1 z natančnim strelom pod prečko in vratarju med nogami, tako da so se na koncu zasluženo veselili zmage.

Tekmovanje v ligi Ebel se bo kljub prazniku v Sloveniji nadaljevalo 26. decembra, ko se bosta še enkrat pomerila današnja tekmeca, le da bo tekma v Gradcu.