V izločilne boje sta se uvrstila tudi Filip Flisar in Saša Farič, ki pa sta izpadla v osmini finala.

Zasedla sta 26. oziroma 31. mesto. Tako Flisarju kot Ogorelcu se je obetala boljša uvrstitev, saj sta v kvalifikacijah dosegla sedmi oziroma deseti čas.

"Predvsem sem zadovoljen s kvalifikacijami, saj mi je z visoko startno številko uspelo postaviti dober čas. V osmini finala me je na startu kar dajala trema, tako da sam start in tudi vožnja nista bila dobra. Vozil sem se v ozadju, toda spredaj so se zapletli in uspelo mi je peljati mimo in priti prvi v cilj. V četrtfinalu sem se bolj sprostil, dobro startal in bil po dveh tretjinah proge na drugem mestu. Potem so izkušnje terjale svoje, nisem zaprl linije in Nemec me je prehitel po notranji strani. Izgubil sem hitrost, nakar me je stisnil še Kanadčan, tako da sem končal na četrtem mestu. Toda s to uvrstitvijo sem zadovoljen. Popotnica je dobra, zdaj vidim, da se lahko približam najboljšim. Moram še pridobiti izkušnje v bojih s tremi tekmeci," je po tekmi dejal Ogorelc, ki je v skupini osmine finala tako kot v soboto tudi tokrat tekmoval s Flisarjem, tokrat ga je zaradi zapleta najboljšega Slovenca tudi prehitel.

"Pripetila se je ista zgodba kot včeraj, Blaž pa se je dobro znašel v gneči in odpeljal mimo ter nato suvereno nadaljeval. V drugo je odlično startal in vozil na drugem mestu, vendar je v enem trenutku pustil tekmecu preveč prostora in ta ga je nato zaprl. To so izkušnje, tu gre za pol metra oziroma za stotinke sekunde. Grenkega priokusa ni, a bil je zelo blizu, da bi bil med osem, kar bi bilo vrhunsko. Toda tudi 14. mesto je pokazatelj, da zna dobro voziti," je bil na cilju zadovoljen slovenski trener Primož Vrhovnik.

Pri moških je tako kot dan prej zmagal Kanadčan David Duncan, pri ženskah pa je na najvišji stopnički Švicarko Fanny Smith zamenjala rojakinja Katrin Müller.