Vsi trije slovenski skakalci so v drugi seriji izboljšali svoje uvrstitve. Peter Prevc se je z osmim mestom prvič v sezoni prebil med najboljših deset, Jaka Hvala je z dvanajstim mestom prav tako dosegel najboljšo uvrstitev letos, Tomaž Naglič pa je bil 26.

Z jubilejno deseto zmago v svetovnem pokalu, prvo v Engelbergu po treh drugih mestih, bo 26-letni Kamil Stoch prišel na novoletno turnejo kot prvouvrščeni skakalec sezone in eden glavnih favoritov za prestižno skupno zmago oziroma največji del rekordnega denarnega sklada v višini 257.600 evrov. Stoch ima na zadnjih štirih tekmah zastrašujoče rezultate; v Neustadtu je bil prvi in drugi, enako pa ta teden v Švici.

Stoch ima v skupnem seštevku 58 točk prednosti pred branilcem zadnjih dveh skupnih zmag na novoletni turneji, Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem, ki je po vodstvu po prvi seriji pristal na četrtem mestu.

Forma se počasi vzpenja tudi med slovenskimi reprezentanti. Četa Gorana Janusa je znova dosegla lep ekipni uspeh, škoda le prvega skoka Roberta Kranjca, ki je bil prekratek celo za finale; 32-letni član Triglava iz Kranja se je uvrstil na 35. mesto in tako zapravil priložnosti, da bi se znova prebil med najboljše, ki bodo prvi tekmi novoletne turneje 28. decembra v Oberstdorfu oproščeni kvalifikacij.

V skupni razvrstitvi je Kranjec 13., Peter Prevc, ki je z drugim skokom za pet mest popravil uvrstitev iz prve serije, pa je šestnajsti.

Brez točk so od Slovencev ostali še Rok Justin (33.) ter Jurij Tepeš in Matjaž Pungartar, ki sta obstala že v kvalifikacijah.

"Na tekme v Engelbergu je potrebno gledati pozitivno, saj se je na sobotni tekmi šest skakalcev uvrstilo v finalno serijo. Danes sta Peter in Jaka dosegla najboljši rezultat sezone, Tomaž ga je izenačil. Z vikendom v Engelbergu sem zadovoljen. Do novoletne turneje je še teden dni. V tem času bomo opravili kakšen kondicijski vložek, en ali dva tehnična treninga, dan počitka in že gremo naprej," je dejal Goran Janus.

Novoletna turneja se bo začela v Oberstdorfu, nadaljevala 1. januarja v Garmisch Partenkirchnu, 4. januarja bo sledila preizkušnja v Innsburcku, konec pa je tradicionalno 6. januarja v Bischofshofnu.