"S tem, kar sem dosegla, nisem zadovoljna. Lahko sem le z določenimi odseki in s pristopom k prvi vožnji. Prepričana pa sem, da se stvari izboljšujejo. Žal na prvi progi nisem bila dovolj zbrana in sem naredila napako. Sem pa dobro reagirala. Na drugi progi pa čudežev trenutno nimam v nogah. Potrebujem dva dni premora po vsem tem programu, ki je za nami. Potem bo bolje. Trenutno nisem zadovoljna, danes sem imela preveč težav na progi. Imeti moraš pravi občutek za uspeh, česar trenutno zaradi utrujenosti ne zmorem. Upam, da bom pred tekmami konec prihodnjega tedna imela po premoru tudi dobre pogoje za trening. Nič še ni izgubljenega, tudi druge tekmovalke ne blestijo," je povedala Mazejeva.

Črnjanka, svetovna prvakinja leta 2011, je imela na prvem merjenju časa na prvi progi, ko je odločno startala, 0,04 sekunde prednosti pred vodilno, pri drugem pa 14 stotink. Takoj zatem je napravila napako, vendar se je rešila, ob tem pa izgubila veliko časa in z več kot dvema sekundama (+2,21) zasedala 22. mesto. Po finalnem nastopu, ko je skoraj na istem mestu kot prvič znova napravila napako, le da tokrat manjšo, ni prevzela vodstva. Pred njo je bila Švedinja Kajsa Kling, ki se je na deseto mesto prebila z daleč najboljšim časom drugega nastopa. Tina Maze je bila takoj za njo druga (+0,46) in s tem pridobila enajst mest.

Poleg Mazejeve so bile na startu še štiri Slovenke, a se nobeni ni uspelo uvrstiti v drugo vožnjo.

Najbližje boju za nove točke je bila Katarina Lavtar (31., +2,75), ki je finale zgrešila le za 6 stotink. Ana Drev je bila 40. (+3,09), Tina Robnik 43. (+3,19), Ilka Štuhec pa 44. (+3,20).

Weiratherheva s prepričljivo zmago povečala prednost v skupnem seštevku

Tina Weirather je na prvem mestu po prvi vožnji pred Pietilä-Holmnerjevo vodila s 66 stotinkami prednosti, Lara Gut pa je na tretjem mestu zaostajala 85 stotink. Američanka Mikaela Shiffrin, aktualna svetovna prvakinja, je bila 12. (+1,56), mesto za Nemko Mario Höfl-Riesch (+1,42), ki je bila lani druga za Mazejevo v skupnem seštevku pokala. Höfl-Riescheva je bila na koncu po tretjem času finala peta, Shiffrinova pa sedma.

Štiriindvajsetletna Weiratherjeva je s tretjo zmago v karieri še povečala skupno vodstvo v pokalu in ima 595 točk, Gutova je druga (568), Höfl-Riescheva je tretja (535), Mazejeva pa je peta (408).

Alpske smučarke se bodo za točke svetovnega pokala ponovno merile konec prihodnjega tedna, 28. in 29. decembra, ko bosta v Lienzu v Avstriji na programu veleslalom in slalom.