Žan Kranjec je bil po prvi vožnji 22., v finale pa se je prebil s startno številko 54, najvišjo med tekmovalci, ki so si zagotovili drugi nastop. Na koncu je sicer izgubil eno mesto, a je osvojil prve točke v pokalu v karieri. Slovenska moška vrsta je tako končala negativni niz neuspehov na veleslalomih v novi sezoni in po treh ničlah prvič prišla do točk. Edine veleslalomske točke je v minuli zimi osvojil Janez Jazbec, ki je s pičlim izkupičkom 12 točk zasedel 42. mesto v končnem seštevku discipline.

"Prva vožnja mi je dobro uspela, bolje kot druga. Z visoko startno številko mi ni preostalo drugega, kot da napadem progo in ne taktiziram. Vožnja je bila napadalna in dinamična in mi je uspela tako, kot sem si želel. Po drugem nastopu je ostalo malo grenkega priokusa, saj se mi je pripetila napaka, vseeno pa sem zadovoljen s prvimi točkami in na tem moram graditi naprej. Tudi v drugo sem imel cilj, da ne taktiziram, nisem si želel samo točk, ampak sem želel odpeljati tako, kot najbolje znam," je dejal Kranjec.

Hirscher je vodil že po prvi vožnji, Pinturault je na drugem mestu zaostajal 22 stotink, Ligety, svetovni veleslalomski prvak in lani dobitnik malega kristalnega globusa v tej disciplini, pa 41. Po finalni vožnji je vrstni red na prvih treh mestih ostal nespremenjen, povečala se je le razlika med posamezniki.

Hirscher je kljub napaki, ko je v zadnjem delu slovite Gran Rise izgubil precej časa, ko se je akrobatsko rešil pred padcem, prišel do 21. zmage v karieri, tretje v sezoni in druge veleslalomske zapored. V Alta Badii je slavil kot prvi Avstrijec po letu 1997, ko je v tem italijanskem zimskošportnem središču zmagal Christian Mayer.

"Za to zmago imajo zasluge tudi člani tehničnega dela naše ekipe. Ta zmaga mi pomeni več kot tista pred tednom dni v Val d'Iseru, kjer je Ligety odstopil. Če on pride do cilja in ga premagaš, potem veš, da si resnično dobro nastopil," je menil Hirscher. Ligety je dobil prva dva veleslaloma v sezoni in je v tej disciplini blestel tudi v prejšnji zimi.

Norvežan Aksel Lund Svindal je s 530 točkami ostal na čelu skupnega seštevka pokala, drugi je Hirscher (435), ki vodi v veleslalomskem seštevku, tretji pa Američan Ligety (329).

Alpski smučarji bodo tekme svetovnega pokala nadaljevali prihodnjo nedeljo, 29. decembra, ko bo v Bormiu smuk.