Poleg Kopitarja je bil junak tekme spet tudi vratar kraljev Martin Jones, ki je ubranil 25 strelov, vse kazenske, v svoji osmi tekmi kariere pa je zabeležil še osmo zmago, s čimer je izenačil rekord Bobba Freesa iz sezone 1982/1983, ki je svojo profesionalni kariero prav tako začel z osmimi zmagami. Boljši dosežek ima sicer Ray Emery, ki je na začetku kariere dobil devet zaporednih tekem, vendar v treh letih. Jones, ki je doslej na tekmah z neodločenim rednim delom ubranil tudi vseh 12 kazenskih strelov, prav gotovo kmalu ne bo le "tretji" vratar svoje ekipe, čeprav ima hudo konkurenco.

"Če sem iskren, ne vem, kaj naj rečem. Damo dva gola, s tem pa praktično naredimo vse. Za drugo poskrbi on. Daje nam priložnost, to pa je tudi vse, kar potrebujemo," hvali vratarja Hrušičan, ki pa s svojimi besedami tudi opozarja, da bi njegova ekipa lahko tudi na lažji način prišla do zmage. Tokrat je zapravila vodstvo z 2:0, za katerega sta poskrbela Jeff Carter (po podaji Kopitarja) in Justin Williams. Domači so nato oba gola dosegli ob številčni premoči na ledu, strelca sta bila Erik Johnson in Ryan O'Reilly. Kazenski strel je nato zadel le slovenski reprezentant.

Los Angeles je še naprej četrto najuspešnejše moštvo lige, pred njim ostajajo Anaheim, branilec naslova Chicago in Pittsburgh. Chicago je imel prosto soboto, kar je izkoristil Anaheim in ga prehitel na prvem mestu, tretje mesto je potrdil Pittsburgh. Račke so s 5:3 v gosteh ugnale ugnale New York Islanders, čeprav so domači že vodili s 3:1. Prvo ime tekme, v kateri so gosti zabeležili že osmo zaporedno zmago, je bil Ryan Getzlaf, dosegel je tri gole, zadnjega v nebranjeno mrežo. Za New York je dva gola dosegel Avstrijec Tomas Vanek. Podobno težko delo so imeli Pingvini, na domačem ledu so s 4:3 ugnali Calgary. Enega od štirih golov je dosegel Sydney Crosby, ob tem pa še dvakrat podal, s tem pa še povečal svojo skupno točkovno bero, s katero je zanesljivo najučinkovitejši igralec lige.

A da bo na lestvici najboljših strelcev vseh časov ujel Jaromirja Jagra bo potreboval kar še nekaj časa. Čeh se je v soboto z Markom Messierjem izenačil na sedmem mestu liste strelcev v zgodovini lige. V šesti minuti tretje tretjine je zadel za New Jersey Devils v dvoboju z ekipo Washington Capitals za zmago po podaljšku s 5:4. Enainštiridesetletnik je dosegel trinajsti gol v sezoni in 694. zadetek v karieri. Na čelu lestvice je legendarni Wayne Gretzky (894).

Gezzlaf ni bil edini, ki je na sobotnih tekmah zabeležil "hat trick". To je uspelo tudi Antoinu Vermettu, ki je bil seveda najzaslužnejši, da je njegov Phoenix ugnal Ottawo (4:3), in napadalcu St. Louisa Chrisu Stewartu. Slednji je prispeval polovico golov svoje v ekipe v prepričljivi zmagi (6:0) njegove ekipe v Edmontonu.