Tekmo v New Jerseyju je odločil domačin Kyle Palmieri, ki je zabil v tretji minuti podaljška. Rački so s 25 zmagami in sedmimi porazi in s 55 točkami na vrhu pacifiške skupine in jih le točka loči od vodilnega moštva lige in zahodnega dela Chicago Blackhawks, ki je po kazenskih strelih izgubil na domačem ledu z Vancouvrom Canucks z 2:3.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo igral v nedeljo zjutraj, ko kralji v dvorani Staples v Los Angelesu gostijo Colorado. Kralji so s 24 zmagami in osmimi porazi trenutno v pacifiški skupini na drugem mestu, za Anaheimom zaostajajo tri točke, na celotni ligaški razpredelnici pa so na četrtem mestu.

V Raleighu je Nicklas Bäckström za gostujočo zmago Washingtona prispeval štiri podaje, Ovečkin pa je jubilejni 400. gol ter četrti gol na tekmi zabil 24,5 sekunde pred koncem tekme. Zatresel je nebranjeno mrežo.

"Že prej sem imel kar nekaj dobrih priložnosti za zadetek. Zadetek v nebranjeno mrežo je zadetek v nebranjeno mrežo. Seveda, da mislim na jubilej, ampak je že za mano, zdaj je treba misliti naprej," je dejal 28-letni hokejist iz Moskve. Do jubilejnega zadetka je prišel neverjetno hitro, dosegel ga je na svoji 634. tekmi v karieri, kar ga postavlja na šesto mesto v zgodovini lige po hitrosti osvojitve tega cilja.

Na preostalih tekmah je v mestnem derbiju New York Rangers klonil proti New York Islanders s 3:5, Winnipeg Jets pa je bil doma s 5:2 boljši od Florida Panthers.