Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Klubsko SP

Raja Casablanca - Bayern
2

Bayern se bo verjetno sprehodil do nove lovorike v letu 2013, saj bo v finalu igral z nepričakovano lahkim nasprotnikom. Maroška Casablanca je v polfinalu namreč pripravila veliko presenečenje, ko je izločila brazilski Atletico z Ronaldinhem. Možnosti, da bi Maročani uspeli presenetiti tudi dobro naoljen Guardiolin bavarski stroj so minimalne, saj je razlika v kvaliteti med moštvoma ogromna.

Nogomet - Anglija - Premier

Liverpool - Cardiff
1

Liverpool je na krilih izjemnega Suareza po dolgih letih spet vmešan v boj za angleškega prvaka. Redsi so  naporni december začeli z nenadejanim porazom pri Hull Cityju (1:3), nato pa so močno popravili formo in odpihnili Norwich (5:1), West Ham (4:1) in nazadnje še v gosteh Tottenham (5:0). Ob takčni učinkovitosti in tudi dobri igri lahko Liverpool optimistično pričakuje današnjo tekmo s Cardiffom, ki se bo na Anfield prišel branit in z željo po točki, a domači dobro vedo, da lahko z zmago spet skočijo na prvo mesto lestvice, kar bo zadosten motiv, da bodo Suarez&Co. prišli do nove zmage.

Nogomet - Španija - 1.liga

Atletico(M) - Levante
1

Atletico ima sijajno sezono, po 16 krogih pa si z Barcelono deli prvo mesto. V zadnjih sedmih tekmah je Atletico vselej zmagal, le proti Zenitu je v gosteh remiziral na tekmi, ki mu z rezultatskega vidika ni bila več pomembna. Ob izjemni formi domačih bo Levante le stežka danes upal na kakšno točko, saj so rdeče-beli trdno odločeni, da jih premagajo s čim višjo razliko in prvič po četrtem krogu prevzamejo prvo mesto Barceloni.

Košarka - ZDA – NBA

Portland - New Orleans
1

Portland je do sedaj doživel le pet porazov, enega ravno na zadnji tekmi proti Minnesoti, ko je zaključil niz štirih gostovanj. Sedaj se vrača v domačo dvorano, kjer je izgubil le dvakrat, zato bo tudi danes upravičeno računal na zmago in ohranitev mesta pri vrhu lestvice, saj New Orleans ne spada med moštva, ki bi se objektivno gledano lahko enakovredno kosalo z njimi.

Hokej - ZDA – NHL

Pittsburgh - Calgary
1

Pingvini so tudi letos eni od glavnih favoritov za naslov prvaka, zaenkrat pa jim gre kar dobro, saj so po skoraj polovici sezone med najboljšimi petimi moštvi. Serijo šestih zaporednih zmag bodo danes poskušali nadaljevati, saj gostijo skromni Calgary, ki dobi le vsako tretjo tekmo in zato upravičeno zaseda mesta pri dnu lestvice.