* Dvorana Keine Sorgen EisArena, gledalcev 4000, sodniki: Hofer, Hütter, Nikolić (vsi Avstrija).

* Strelci: 0:1 Pešut (Erman, Koblar, 5.), 1:1 Murphy (Moran, 23.), 2:1 Kozek (26.), 2:2 Hočevar (Pesjak, 29.), 3:2 Lebler (Moran, Mitterdorfer, 34.), 4:2 Pastl (Murphy, 37.), 5:2 Lebler (Moran, Murphy, 58.).

* Kazenske minute: Black Wings Linz 11, Telemach Olimpija 17 minut.

Hokejisti Olimpije so današnje srečanje izgubili v drugi tretjini, ko so gostiteljem dovolili kar štiri gole. Po hitrem vodstvu je ljubljanska ekipa popustila, dovolila izenačenje, nato pa pobudo povsem prepustila domačim igralcem, ki so tako na prvenstveni lestvici.

Še zadnjič v tej sezoni so slovenski prvaki krenili proti Zgornji Avstriji, kjer domuje morda najbolj vroča ekipa lige, ki je kakovost pokazala že v nedeljo v Tivolju z zmago s 5:1. To pot so gostitelji kot v Ljubljani v nedeljo pripravili tekmo plišastih igračk za dobrodelne namene in nabito polne tribune so zadetek v ljubljanski mreži že v začetku tekme, a so se ušteli, saj so zmaji vsaj prvih 20 minut prikazali odlično igro, morda najboljšo tretjino sezone. Po začetnem vodstvu z 1:0 so Ljubljančani v nadaljevanju zamudili vsaj tri izjemne priložnosti za še višje vodstvo.

V drugem delu so domači najprej z igralcem več v 23. minuti razveselili navijače, ki so tako zmetali plišasti "areznal" na led in tekma je bila za deset minut prekinjena, saj je bilo potrebno približno 5000 igračk pospraviti z ledene ploskve. Gostje so zatem povedli z igralcem več, ko je po napaki Jerryja Kuhna Andrew Jacob Kozek dosegel gol v prazno mrežo. Gostje so odgovorili z golom Mateja Hočevarja. V 34. minuti so domači tudi z malo sreče prevzeli vodstvo, ki so ga v 37. minuti povečali že na 4:2, v zadnjem delu pa so se do končnega zmagoslavja prebili v 58. minuti preko Briana Leblerja.

V 56. krogu bo Olimpija v nedeljo v Tivoliju gostila Graz 99ers.