Tekma je bila odločena v zadnji tretjini. Gostitelji so v drugem delu povedli z zadetkoma Aleca Martineza in Tylerja Toffolija, ko pa sta Jeff Carter v 41. in Dwight Knight v 47. minuti povišala na 4:0, je bil zmagovalec znan. Častni zadetek za goste je dobri dve minut pred koncem dosegel Patrick Marleau, ki je odigral svojo 1200. tekmo v ligi. Slednji je preprečil, da bi vratar Los Angelesa Martin Jones ostal nepremagan še na četrti tekmi, a vnovič se je Jones, ki je na sedmih tekmah prejel vsega šest golov, izkazal kar z 31 obrambami. Nadaljuje se tudi njegov sanjski začetek v ligi NHL, saj je zmagal na prvih sedmih tekmah v karieri v najmočnejši hokejski ligi.

S tekme je omembe vredna še poškodba San Josejevega Thomasa Hertla, ki se je že v prvem delu zaletel z Dustinom Brownom in zaradi poškodbe kolena zapustil igrišče. Novinec v ligi je letos dosegel že 15 golov, na 35 tekmah pa je skupaj zbral 25 točk.

Kralji so utrdili tretje mesto na lestvici zahoda. Po 24. zmagi zdaj z 52 točkami za Anaheimom zaostajajo le še točko, za vodilno ekipo lige Chicagom pa za tri. Naslednjo tekmo bodo igrali v noči na nedeljo, ko bodo gostili Colorado, ki je ponoči v domači dvorani premagali Edmonton s 4:2. Na vzhodu vodi Pittsburgh, ki je ugnal Minnesoto s 5:2 in ima točko več od Los Angelesa.

Malo presenečenje je bil tudi poraz Bostona z Buffalom z 2:4, saj sta merili prva in zadnja ekipa atlantski skupini, Boston pa je ne glede na poraz obdržal vodstvo, Buffalo pa je kljub dvema zaporednima zmagama še vedno najslabša ekipa v ligi. V isti skupini še naprej blestijo Florida Panthers, ki so s 4:2 zmagali v Ottawi in zabeležili peto zaporedno zmago.