Ker se mu v štirih letih nastopanja na tekmah posameznikov nikakor ni uspelo prebiti na oder za zmagovalce, je moral med kolegi v reprezentanci poslušati zbadanja z »gospod četrto mesto«. Ko so vsi najmanj pričakovali, je z obrestmi obračunal zamujene priložnosti iz minulih zim. Če februarja 2012 ne bi bilo padca na poletih v Oberstdorfu, ki se je končal s hudo poškodbo rame in operacijo, bi že prej poletel med osvajalce odličij. Njegov vstop v svetovno elito je bil namreč sanjski. Pri 17 letih je ob debiju na olimpijskih igrah v Vancouvru osvojil sedmo mesto na srednji skakalnici in šestnajsto na veliki.

Na poti do enega od junakov šampionata v Italiji je pokazal zanj značilno psihično trdnost, hladnokrvnost in šampionsko miselnost. Na tekmah, ki so bile zaradi izenačenosti tekmecev in zahtevnih vremenskih razmer prave živčne vojne, se je brezkompromisno spopadel s konkurenco. S tem je potrdil, da hujši ko je pritisk, bolje deluje. Na odskočni mizi je aktiviral dinamit, ki ga ima v nogah, in potrdil, da je iz šampionskega testa. Precej bolj živčen kot na skakalnici je bil po tekmi na veliki napravi, ko je le malo manjkalo, da bi ostal brez srebrne kolajne. Ker je prezgodaj slekel tekmovalni dres, mu je grozila diskvalifikacija. Po dolgem zasedanju je vodstvo tekmovanja sklenilo, da ga kaznuje le z opominom.

Za enega najbolj prepoznavnih slovenskih športnih obrazov, ki je idol najstnic, je značilno, da se raje dokazuje z dejanji kot z govorjenjem. A tudi komunikacijo z mediji z vsakim letom bolje obvlada, zato njegovi sicer kratki odgovori niso običajne fraze, ampak jedrnate in iskrive misli, ob katerih je tudi obilo smeha.

Zvezdništvo mu gre na živce, a ga sprejema kot del športa. Po koncu minule zime je šel na operacijo čeljusti, po kateri ga mnogi niso prepoznali. Sam je potarnal, da v dneh po največjih uspehih ne more v miru iti v trgovino niti po kruh. Ko pride v lokal, mu vsi gledajo pod prste, kaj bo naročil, koliko bo spil, s kom se pogovarja. Kot najstarejši med petimi otroki v družini s kleno vzgojo ima povsem jasno vizijo, kako boš uspel v športu. Dvema bratoma in sestrama, vsi so zasvojeni s smučarskimi skoki, je vzornik in šef, ki jih skuša tudi usmerjati. Po potrebi naredi tudi red v družinski hiši v Dolenji vasi v Selški dolini. A tudi ob vsej slavi in zvezdništvu je še vedno tipičen podeželski fant, ki brez ugovarjanja opravi dela okrog hiše ali šest ur v gozdu seka drva, ko je treba poskrbeti za ozimnico.

Priznava, da je adrenalinski odvisnik. Ko spomladi ni bilo tekem in mu je ostajalo preveč energije, ni z avtom divjal po cestah, ampak je šel teč ali pa se je s prijatelji zapeljal na dirkališče Grobnik, kjer se je zdivjal z motorjem.