Dejstva o tem, kdo treska po hladnovojnovskih bobnih in kako, so na mizi. To je Zahod, ki od prve topovske salve s križarke Aurora in invazije komunistov na cesarski zimski dvorec brezobzirno atakira vse, kar je Rusiji ljubo in sveto. Danes vse režime, ki jih podpira Moskva, v Egiptu, Tuniziji, Siriji, Iranu, Kubi, Severni Koreji, Libiji, … Zahod ruši, tudi z orožjem, in želi tako osamiti Moskvo. Rusijo so obdali s protiraketnim ščitom. Podtaknili so jim tistega blebetača Snowdna z milijonom neuporabnih prisluhov, da Kremelj zdaj razbija glavo, kako ga spraviti iz države, Gruzijo in Ukrajino ji z nespodobnimi ponudbami (članstvo v EU!?) trgajo iz bratskega objema. V ZDA izvolijo črnca za predsednika, samo da lahko izzivajo Moskvo: »No, bačuške, da vidimo, ali vas je dovolj v hlačah, da izvolite črnega predsednika, ki mu ni ime Putin!« Američani so sposobni za predsednico izvoliti temnopolto lezbijko judovske vere, samo da sprovocirajo Moskvo do te mere, da naredi nespametno potezo.

Vojna, tudi če je hladna, je polna podlih potez, toda to, kar si je privoščila Bela hiša, je agresija brez primere, saj je frontno črto prestavila v samo osrčje Rusije. Obama, ki je nekajkrat celo namignil, da bi se pobotal z Rusijo, se je povsem razgalil in pokazal, da je pokvarjeni lisjak. V ameriško delegacijo, ki bo navzoča na odprtju zimskih olimpijskih iger v Sočiju, je imenoval, pozor, prosim – dve deklarirani lezbijki: nekdanjo teniško zvezdo Billie Jean King in hokejistko Caitlin Cahow! Da pokaže Rusom diverzificiranost in nediskriminatornost ZDA. Tako je rekel Obama. Gre v resnici za nizkotno provokacijo, saj je Obama zlorabil prislovično slovansko gostoljubje in dregnil v najbolj pekočo rano ruske družbe. Putin, človek kot stepa širokega srca, dotičnih dam kajpak ne bo dal zapreti zaradi nenaravnih spolnih nagnjenj. A če ju ne stlači v Lubjanko, kakšno sporočilo bo dal Rusom, ki so se – podprti z novim zakonom, ki prepoveduje vsako izražanje ali promocijo homoseksualnosti – odpravili v boj za moralno očiščenje Rusije?

So na pohodu, da izženejo narodovo zlo, homoseksualnost, iz zadnje naselbine v stepi in tajgi, pa tudi s polarnega kroga, če bo treba, čez petdeset dni pa bosta kar dve lezbijki prikorakali na sveta ruska tla in predsednik Putin se bo celo moral rokovati z njima. Lahko si bo potem histerično umival roke, a sramote oprati se ne bo dalo. Kaj pa, če ga Kingova ali Cahowova vpričo kamer poljubita, trikrat, kot je ruska navada, ali pa ga zavijeta v mavrično zastavo, simbol gejevstva, in mu na rever, ob ruski grb, pripneta broško z napisom »Homoseksualci imamo radi Rusijo«? Policija ga bo lahko aretirala zaradi širjenja homoseksualne propagande. Najhujši možni scenarij pa je, da bo v ameriški delegaciji skrit tudi kakšen gej. Ta bi lahko Putina, sicer pravega moškega, ki se bojuje s sibirskim tigrom, pilotira reaktivca, se potaplja v neslutene globočine in se gol do pasu v snegu s sebi podobnimi mišičnjaki spopada v rokoborbi, na sprejemu pred vsemi uščipnil v lička rekoč: »Kakšen luštkan pobič! Vladek, a si ti za kakšen intimni zmenek ob vodki in kaviarju, da se dogovoriva o festivalu lezbičnega filma v Moskvi?« To bi bil konec velike in slavne Rusije, poraz v hladni vojni, zato Putinu lahko samo svetujemo, da naj se niti za sekundo ne prikaže v Sočiju. Drugače bodo rekli, da je peder.