Končno pa zato, ker se je gradnja začela že aprila 2010, torej pred več kot tremi leti in pol. Na ministrstvu za obrambo so nam pojasnili, da je dvorana gotova. Podjetje Tehnik jo je predalo konec oktobra, od konca novembra jo vojska tudi uporablja. Toda šele pred nekaj dnevi sta ministrstvo in Tehnik podpisala zapisnik o končnem obračunu, kar dokazuje, kako hude težave je imela država z izvajalcem. Neuradne novice o odpadlih delih stropa in neplačanih podizvajalcih pa so po Kranju krožile precej časa. Konec koncev je bila na zunaj dvorana gotova že mesece, očitno pa zdaj končni obračun med državo in Tehnikom le obstaja. Vrednost naložbe v novo dvorano je 3,1 milijona evrov, velika pridobitev pa naj bi rešila tudi pomanjkanje pokritih športnih površin v kranjski občini.

Običajno je, da ob dokončanju tako pomembne in velike naložbe vojska oziroma država javnost o vsem seznani. Očitno pa se bo (če se bo) to zgodilo šele v prihodnosti, ko bo dvorana morda res odprla vrata tudi širšemu krogu uporabnikov, kar so vsi vseskozi poudarjali.

Podjetje Tehnik je trenutno v najhujši finančni krizi doslej, zamujajo z izplačili plač zaposlenim, a za državo so bili očitno odličen partner. Z ministrstva za obrambo nam žal niso odgovorili, kdaj je bil dejanski pogodbeni rok za dokončanje dvorane. Med zanimivimi Tehnikovimi projekti na športnem področju je tudi gradnja skakalnice v Kranju. Čeprav je bila končana že pred leti, se je šele zdaj izvedelo, da je Smučarski skakalni klub Triglav iz Kranja Tehniku ostal dolžan okoli 300.000 evrov. Smučarji dolg priznavajo, a ga povezujejo z neuresničenimi obljubami drugih, ki so pri gradnji na Gorenji Savi sodelovali. Nesporno pa bi izterjava tega dolga vodilni skakalni klub v državi potopila.