Vodilna ekipa vzhodne konference Pittsburgh Penguis je tokrat v gosteh po kazenskih strelih ugnala New York Rangers. A se ob tokratni zmagi ni zanašala zgolj na prekaljena imena, ki jih ima v ekipi. Res je, da je Sidney Crosby vknjižil dve točki, a le s podajama pri dveh zadetkih soigralcev. Pingvini, ki so igrali brez poškodovanega Jevgenija Malkina, so sicer zgodaj povedli s 3:1, a nato dovolili gostiteljem prevlado na igrišču. Zvezdnik večera je bil Brandon Sutter, ki je zadel za vodstvo s 3:1, nato pa v petih serijah kazenskih strelov edini zadel in gostom prinesel zmago.

"Če bi bili jutri vsi zdravi, bi lahko govorili o fantastični sestavi ekipe. Mislim, da trenutno spet igramo zbrano, pomagamo drug drugemu, smo ekipa, tudi brez nekaterih poškodovanih," je po tekmi dejal trener Pittsburgha Dan Bylsma. "Vesel sem lahko, da imam takšne igralce, kot jih imam. Vsi vedo kako igrati in kaj se od njih pričakuje. Nocoj so šli na led in preprosto igrali," je nekatere zamenjave v ekipi komentiral trener Bylsma.

Za domače so v rednem delu zadeli Carl Hagelin, Mats Zuccarello in Derick Brassard, za goste pa Sutter, Chris Kunitz in Pascal Dupuis.

V drugi tekmi večera so New Jersey Devils doma visoko s 5:2 premagali Ottawa Senators, ekipi sta zdaj izenačeni v točkovnem izkupičku. Jaromir Jagr, ki igra že 20. sezono v NHL, je v začetku druge tretjine zadel za 3:0 in vknjižil že 693. gol kariere. Med strelce se je za 2:0 vpisal tudi novinec Reid Boucher. Za domače so zadeli še Stephen Gionta, Damien Brunner in Eric Gelinas, medtem ko sta bila za Ottawo uspešna Colin Greening in Milan Michalek.

"Preprosto neverjeten je, kakšen izkupiček ima in to ob vseh odličnih igralcih, ki ga obkrožajo. Dosežek je res vrhunski, premore znanje, s katerim lahko navdušuje in marsikoga tudi kaj nauči," je po tekmi za Jagra dejal trener New Jerseyja Pete DeBoer.