Sedem ur iskal bolnišnico, ki bi mu lahko pomagala

Zaenkrat seveda ni znano, ali je operacija uspela tako, da bo mladenič lahko roko v prihodnosti uporabljal kot pred nesrečo, a pravi, da je optimističen. Roka je bila namreč več ur brez dobave krvi, saj je Xiao po operaciji več ur iskal bolnišnico, v kateri bi mu roko lahko vsaj skušali rešiti.

V prvi, kamor se je zatekel, so ga odslovili, saj da nimajo dovolj znanja za takšen podvig, poročajo kitajski lokalni mediji. Mladenič je roko skrbno zavil v plastično vrečko in jo naokrog nosil v prenosnem hladilniku z ledom. Šele po sedmih urah iskanja je našel bolnišnico, v kateri so mu lahko pomagali. Zdravnik Tang Juyu mu je roko pritrdil na gleženj, saj je tam velik dotok krvi, ki jo je okončina nujno potrebovala.

»Bilo je neverjetno in čudno«

Xiao je bil, ko se je zbudil iz narkoze, presenečen, ko je videl, kje je pristala njegova roka. »Moja prva reakcija je bila, da je to neverjetno in tudi čudno,« je povedal za kitajske lokalne medije. Roka je bila topla, a otrpla, občutek v nogi pa, razen da je bila težja, ni bil drugačen.

Xiaa so že odpustili iz bolnišnice v domačo oskrbo. Trenutno lahko premika zapestje, vseh prstov pa zaenkrat še ne čuti. Okrevanje bi lahko trajalo tudi do šest mesecev.