Dosedanji glavni trener Marjan Vajda, ki je nad Đokovićem bdel od leta 2006, bo ostal v njegovem strokovnem štabu, a zaradi osebnih razlogov dela glavnega trenerja ne more več opravljati.

"Veselim se dela z Borisom. Njegovo ogromno teniško znanje in izkušnje mi bodo prav gotovo pomagale, da še napredujem, poleg tega pa je Becker še odličen človek, ki se bo zagotovo vklopil v našo ekipo. Mislim, da bomo z njim dobili nov, bolj svež pristop, ki mi bo v kombinaciji z Vajdinimi izkušnjami pri delu z menoj zagotovil še boljšo pripravljenost. Želim si izboljšati rezultate, še posebno na najpomembnejših turnirjih," je dejal Đoković.

Becker je nekdanja številka ena svetovnega tenisa, osvojil je 64 turnirjev turnirjev, od tega šest največjih, s 17 leti je postal tudi najmlajši zmagovalec Wimbledona. Ima olimpijsko zlato v igri dvojic in dve zmagi v Davisovem pokalu.

"Ponosen sem, da me je Đoković povabil, da postanem njegov glavni trener. Prepričan sem, da mu lahko pomagam pri napadu na nove lovorike," pa je z novo službo zadovoljen Becker.

Đoković in Williamsova tenisača leta 2013

Mednarodna teniška zveza ITF je danes sporočila, da sta najboljša teniška igralca v letu 2013 Srb Novak Đoković in Američanka Serena Williams. Đoković je laskavi naslov prejel tretjič zapored, Williamsova pa je bila igralka leta štirikrat.

"Čast mi je, da so me za najboljšega igralca ITF izbrali že tretje leto zapored. Imel sem enkratno sezono in leto sem končal na zelo visoki ravni. To bo dobra osnova za leto 2014," je za spletno stran ITF povedal Đoković.

Letos je Đoković zmagal na 74 dvobojih in igral v finalu Wimbledona in US Opna ter v polfinalu odprtega prvenstva Francije. Do finala se je z reprezentanco Srbije zavihtel tudi v Davisovem pokalu. Prav to je bilo odločilno v tesnem izboru za najboljšega, kjer je za nagrado konkuriral tudi Španec Rafael Nadal, a so prevagali prav uspehi Đokovića v Davisovem pokalu. Še kanček boljša je bila v letu 2013 Williamsova, ki je dobila 78 od svojih 82 tekem, zmagala pa je na 11 turnirjih, tudi v Parizu in New Yorku.

V konkurenci dvojic sta bila še 10. v 11 letih najboljša Američana Mike in Bob Bryan, med ženskami pa Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci.

Igralci bodo nagrade za najboljše uradno prejeli 3. junija prihodnje leto na prireditvi ob odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu.