Ljubljanski hokejisti so po nizu štirih domačih tekem, ki je bil le četrtinsko uspešen (zmaga proti Znojmu), odpravili na gostovanje v Celovec. Tudi aktualni prvaki tega tekmovanja ne blestijo, na lestvici so šele na osmem mestu, deset točk za mesti, ki neposredno vodijo v končnico. Spopad ranjenih zmajev pa je pripadel gostom iz Slovenije, ki so po začetnem zaostanku dvakrat izenačili, po kazenskih strelih pa domov odnesli poln plen.

Slovenski prvaki so v svoji prvi sezoni v ligi Ebel prav na ledu najuspešnejšega kluba v Avstriji začeli pohod proti finalu, pozneje pa se v Sejemski dvorani niso več velikokrat veselili zmage. Tokrat je bilo drugače, čeprav začetek ni bil dober, domači so s prvim strelom v četrti minuti povedli. A Ljubljančani so v nadaljevanju pokazali zelo dobro in disciplinirano igro. Domačim so onemogočili napadalne akcije, v 15. minuti pa je Andrej Hebar s treh metrov meril naravnost v vratarja Reneja Swetteta.

V nadaljevanju so bili boljši gostje, ki so Celovčane stisnili pred njihov gol, v 24. minuti pa sta imela priložnosti Hebar in Aleš Mušič. Potem pa so gostje storili napako pri menjavi, domači pa z igralcem več spretno povišali na 2:0. Domači navijači so že začeli slaviti, vendar so se tekmeci vrnili v igro v 37. minuti po lepi akciji Kena Ograjenška, zadel pa je branilec Nick Ross.

V zadnjem delu so zeleni zmaji imeli le eno željo, čim hitreje priti do izenačenja. Vse do 51. minute sprememb izida ni bilo, takrat je z igralcem več zadel Verlič. Vendar so po smoli Olimpije domači spet vodili le 40 sekund kasneje, John Lammers je poslal plošček pred gol, a se je od drsalke Matevža Ermana odbil za hrbet Jerryja Kuhna. Vendar so zmaji še enkrat izenačili, štiri minute pred koncem je zadel Verlič.

Zelo pogumno pa so gostje igrali podaljšek, v katerem so imeli domači kar štiri minute igralca več. Toda Kuhn je ustavil vseh 11 poskusov domačih, ko pa so zdržali te nalete, so pri kazenskih strelih Ljubljančani šokirali domače navijače. Dvakrat je bil uspešen Ograjenšek, enkrat Gregor Koblar, na koncu pa je Kuhn ubranil poskus Coltona Fretterja in zmaga je odšla na drugo stran Karavank.

Ljubljančane že v petek čaka novo gostovanje, podali se bodo v Linz.