Tisti člani krščanskega foruma, ki življenja ne gradijo le na božji besedi, ampak občasno prebirajo še astrološke novice, a niso zato nič manj zapisani besedi, ki jo širi SDS, so Janševo razodetje vzeli kot neizpodbiten dokaz, da je vodja Stranke večna žrtev najprej komunistično-udbovske zarote, nato še tranzicijsko-levičarske zarote. Kajti, postoj in prisluhni: numerološko predstavlja število 12 »trpljenje, skrbi in žrtvovanje. Oseba je žrtvovana za načrte in spletke drugih.« Evropska zastava je torej hommage Janezu Janši. Modra, kot je barva neba, ki ga je po zadnjih volitvah obljubljal šef, in 12 zvezd, ki simbolizirajo njegovo večno žrtev.

Če je prav razumeti glasove, ki prihajajo iz Stranke, se pripravlja celovita »Analiza razlage simbolov, ki jih je za dnevnopolitične namene ugrabila in zlorabila tranzicijska levica ob pomoči stricev iz ozadja, komisije za preprečevanje korupcije in bančnega lobija«. Nič ne bo sveto strokovni komisiji, ki bo štela 12 članov Stranke in 12 zunanjih članov, ki bodo lahko z značko simpatizerja dokazali svojo (pravo) moralno in svetovnonazorsko usmerjenost, in jih bo ročno izbral On. Še posebej se bodo posvetili analizi simbolike grba Slovenije, saj je interpretacija dela Marka Pogačnika povsem neprimerna za nov trenutek, ki ga živi Slovenija. »Likovno se trikotniki iztečejo v podobo, ki jo lahko identificiramo kot Triglav, ter v zvezde, ki jih lahko pojmujemo kot zvezde celjskih grofov,« je veljalo do sedaj.

V sozvočju z novim pogumom, ki ga izžareva Stranka v teh dneh, se je Triglav na grbu znašel, ker a.) pripisuje šef stranke velik pomen vzponu na ta očak in b.) ker se je šef stranke na njegov vrh povzpel tudi po severni steni, ki gleda seveda na Koroško, tam pa so (resda precej severovzhodno, a naj ta podatek ne zmoti te simbolne vrednosti) ustoličevali karantanske kneze. Strokovna komisija bo tudi nesporno ugotovila, da so tri zvezde v celjskem grbu morda res zvezde celjskih grofov, v nacionalnem grbu pa predstavljajo trije heksagrami nič več in nič manj kot tri zvezde osamosvojitve. Jasno je, da je sredinska zvezda, Janez Janša, na levici mu sveti Igor Bavčar, majhna ideološka bitka pa bo odločila, ali bodo tretjo zvezdo pripisali idejnemu vodji festivala slovenske domoljubne popevke Antonu Krkoviču ali predsedniku Demosove vlade in nesojenemu generalnemu sekretarju Sveta Evrope Lojzetu Peterletu. Pri čemer ne bodo pozabili povedati, da ima vsaka zvezda ob šestih ogliščih 12 stranic. Kar seveda izhaja iz Marijinega venca...