21. decembra, ko se bodo v Triatlonskem klubu Ljubljana poveselili ob koncu leta, se bo Dnevnikova triatlonska ekipa seznanila z drugimi triatlonci, boljšimi rekreativci in olimpijko Matejo Šimic, nam je zaupal Mitja Mori, njihov trener in koordinator.

Veselo bo tudi za silvestrovo, ko bodo organizirali silvestrski tek in si zadnji torek v letu popestrili s tekom z naglavnimi svetilkami na Golovec.

Sicer pa redni tekaški treningi potekajo v športnem parku Kodeljevo in tudi v ljubljanski Športni hiši Ilirija, kjer ekipa trenira v bazenu in dvorani za kolesarjenje. V začetku decembra je ekipa menjala eno vadbeno enoto teka za vadbeno enoto plavanja, saj prav plavanje v veliko primerih popolnih začetnikov v triatlonu pomeni največji izziv. »Ker plavanje poteka v ŠUS Eurofitnessu, lahko razdelimo skupino na dve manjši. Tako ena skupina plava in izpopolnjuje tehniko, druga pa dela kombinacijo specifičnih vaj za moč in stabilnost trupa ter sklepov ali pa vadi na stacionarnih kolesih ob ritmih glasbe. S tem ekipa v vadbo nevede vključuje še četrto disciplino triatlona, to pa so prehodi iz ene discipline v drugo,« je povedal Mori. Ker je ekipa še vedno heterogena, temu primerno potekajo tudi treningi. A skupinski duh, kot pravi Nina Mori, ki z Dnevnikovo triatlonsko ekipo trenira tako kolesarjenje na stacionarnih kolesih kot vaje za moč in stabilnost trupa ter sklepov, in sproščenost sta se že zelo dobro pritihotapila med naše varovance. vl, th