Ta pa jim razen prestiža ne prinaša prav ničesar, saj je jasno, da jim ne bo zadostovalo za napredovanje evropskih nastopov niti v pokalu Evropske odbojkarske zveze (Cev).

Trener Ljubljančanov Luka Slabe si prav gotovo želi, da bi zaustavil trend negativnih rezultatov, zagotovo bi se rad od Evrope poslovil s prestižno zmago, a ga zagotovo pri tem čaka težka naloga. Ne samo zaradi kakovostne razlike med ekipama, ampak tudi zaradi stanja v ekipi, ki je iz dneva v dan slabše. Tako zdravstvenega - hrvaški korektor Anđelko Ćuk ima težave s kolenom, bloker Milan Rašić s hrbtom, stoodstotno niso pripravljeni še nekateri igralci. Tudi samo vzdušje ni najboljše, zaradi znanih finančnih razlogov najbrž že mnogim popuščajo živci, tako da je prihodnost kluba res negotova. In to ne glede na to, da je Slabe že pred začetkom sezone poudarjal, da evropska liga ni prioriteta, saj mu je bilo jasno, da bo kaj več od tretjega mesta težko dosegel. V boju za to bi potreboval veliko sreče, ki pa je Ljubljančanom praktično v vseh pogledih obrnila hrbet.

"Poskušali smo, borili smo se po najboljših močeh, toda nadaljevanja v evropskih tekmovanjih si nismo zagotovili. Zdaj se moramo osredotočiti na druga tekmovanja, ki so naša prioriteta," je že po porazu proti bolgarski Marek Union Dupnici dejal Slabe in omenil dejstvo, da se ekipi obeta igralski osip. "Upam, da bo odšel le Rašić", je takrat dejal trener.

Da v klubu ni vse v najboljšem stanju, kaže še eno dejstvo. Zadnja leta je deloval na izredno visoki profesionalni ravni, redno je organiziral druženja z novinarji, v letošnji sezoni pa so novinarske konference praktično povsem zamrle. Pravih informacij iz kluba ni, videti pa je, da so klubskemu vodstvu odveč novinarska vprašanja o prihodnosti.