"Nimam ničesar več reči, kot da mi ne gre. Pred tekmo sem imela dober občutek, toda na progi sem ga hitro izgubila, saj sneg ni bil isti kot na ogrevanju. Na progi se nikakor nisem znašla, kar je tudi posledica manj slalomskega treninga. Nastop v vseh disciplinah terja svoj davek, težko se je znajti v tem ritmu. Ampak ostajam optimistična, saj menim, da ne smučam slabo. Važno je, da imam mir, da ne čutim nobenih pritiskov po teh neuspehih," po tekmi razumljivo ni bila posebej zgovorna najboljša slovenska športnica.

Nekoliko bolj zgovoren je bil njen trener Andrea Massi: "Videl sem čudno tekmo. Z izjemo spodnjega dela, ko je dosegla tretji čas, se že na prvi progi ni znašla, še posebno ne na strmini. A to se je zgodilo še nekaterim dobrim smučarkam. Čarobne palice jaz nimam, potrebno bo reagirati kot ponavadi. Jaz tekmovalki zaupam, je pa res, da letos nima pravega pristopa, kar je po svoje tudi razumljivo. Najprej se mora sama odločiti, ali je pripravljena slediti mojem sistemu. Ta v šestih letih ni zatajil in če se bo, bomo spet dobri," je še vedno optimističen in samozavesten Massi, ki še vedno vidi luč na koncu predora.

»Ženske so v športu komplicirana bitja«

"Moramo gledati tudi pozitivne strani. Drugi veleslalom v St. Moritzu je bil zelo dober, mogoče je bil to danes le spodrsljaj. Kdo ve, ženske so v športu zelo komplicirana bitja, samo ona ve, pri čem smo, dejstvo pa je, da bo treba imeti drugačen pristop," je še dejal Massi.