Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Klubsko SP

Guangzhou Evergrand - Bayern (M)
2
Azijski prvak Guangzhou je bil v četrtfinalu z 2:0 prepričljivejši od afriškega prvaka Al Ahlyja. Če je bila zmaga Kitajcev bolj ali manj pričakovana, pa bi ogromno presenečenje predstavljal današnji uspeh proti Bayernu. Bavarci so že na papirju daleč največji favorit za zmago na klubskem SP, povrhu pa še igrajo naravnost vrhunsko.

Nogomet - Anglija - Carling pokal

Leicester - Manch City
2
Trener Cityja Manuel Pellegrini bo po odmevni sobotni zmagi proti Arsenalu nocoj nekatere nosilce igre zagotovo odpočil. A tudi rezervisti premorejo več kot dovolj kvalitete, da premagajo drugoligaša Leicester. Slednji niti ne igra pretirano dobro, saj je na zadnjih treh tekmah vknjižil remi in dva poraza.

Nogomet - Španija - Pokal

Barcelona - Cartagena
1
Barcelona in preostali prvoligaši po tekmi v španskem pokalu odhajajo na krajši zimski oddih. Trener Kataloncev Gerardo "Tata" Martino je zaradi tega kar nekoliko razočaran, saj trdi, da so njegovi varovanci po dveh zaporednih zmagah našli pravo formo. Španski prvaki so že prvo tekmo dobili s 4:1, zato pred domačimi gledalci ne bi smeli imeti nikakršnih težav.

Košarka - Mednarodni - Evrochallenge

Krka - Tofaš
1
Če je kaj dalo krila v zadnjih tednih nekoliko manj prepričljivi Krki, je to zagotovo zmaga proti Union Olimpiji. Novomeščani se lahko proti Tofašu zanesejo na izvrstno strelsko formo Eda Murića in morda tudi že na Sanija Bečirovića, ki je v soboto na svoji prvi tekmi po prihodu v Novo mesto pokazal povsem solidno predstavo.

Košarka - ZDA - NBA

Cleveland - Portland
2
Če so nekateri dvomljivci mislili, da so enkratne predstave Portlanda le stvar kratkotrajne dobre forme oziroma trenutnega navdiha, so se do zdaj že lahko prepričali, da temu ni tako. Trailblazers še naprej nizajo zmage kot po tekočem traku, po 25 tekmah pa imajo zgolj štiri poraze. O takšnem uspehu lahko pri Clevlandu le sanjajo, saj so do zdaj zmagali vsega devetkrat.