Predvajanje v HD tehnologiji bo v nedeljo, 22. decembra 2013, ob 17. uri v kinematografih Cineplexx v Celju, Kranju, Kopru in Novem mestu.

Eno izmed najlepših del klasične baletne literature, balet Trnuljčica, je zaokrožilo klasične tradicionalne baletne spektakle preteklosti ter odprlo poglavja povsem novega obdobja baletne umetnosti.  Mojstrovina, ki je nastala v sožitju sodelovanja avtorja glasbe Petra Iljiča Čajkovskega ter koreografa in libretista Mariusa Petipa, je izziv za vsakega koreografa, baletni ansambel in njegove soliste.

Pravljična zgodba o princesi, ki jo je zlobna vila začarala v stoletne sanje, iz katerih jo je s poljubom prebudil njen princ, v sto dvajsetih letih ni izgubila čarobnosti niti ne svetovne priljubljenosti. Razkošna izvedba moskovskega teatra Bolšoj v koreografiji Jurija Grigoroviča je zasnovana kot osupljiv scenski spektakel. S pomočjo široke palete plesnega izražanja in orkestralnega sijaja se osredotoča na poglabljanje intimnih doživetij, hkrati pa v uprizoritev nenehno vnaša tudi subtilno liričnost.

Prenosi baletnih predstav v kinematografih Cineplexx zagotavljajo edinstveno doživetje, saj ponujajo gledalcem možnost doživeti kultni Bolšoj teater, ne da bi morali za to oditi kam daleč, za še izkušnjo več pa postrežejo z ekskluzivnimi intervjuji z igralci in vpogledom v zakulisje.

Cena vstopnice za ogled predstave Trnuljčica je 15 EUR. V naslednjem letu vas bodo očarale izbrane baletne mojstrovine: Dragulji, 19. januarja, Izgubljene iluzije, 2. februarja, Zlata doba, 30. marca.

Kinematografi Cineplexx so v prazničnem decembru pripravili še eno presenečenje, saj na velika platna predpremierno prihaja izjemen družinski dokumentarec Sprehod z dinozavri, ki bo predvajan v 3D tehnologiji. Navdihujoča in poučna pustolovščina vas bo popeljala milijone let nazaj, ko so svetu vladali dinozavri. Film bo sinhroniziran v slovenščino. Zabava za vso družino bo predpremierno na sporedu 22. decembra v kinematografih Cineplexx po Sloveniji (Kranj, Celje, Maribor, Koper, Novo mesto in Murska Sobota).

V prazničnem decembru pa so neprecenljiva ne le izvirna darila, ampak tudi čas, ki ga preživimo z bližnjimi. Podarite njim in sebi čarobno doživetje, ki se ga boste z veseljem spominjali in izkoristite to izjemni priložnosti, ki vam jo ponujajo kinematografi Cineplexx!

Doživite najboljše izkušnje v družbi kinematografov Cineplexx. Z vrhunskim zvokom in ostro sliko je doživetje res popolno! 

Obiščite spletno stran cineplexx.si in spremljajte objave na Facebook strani Cineplexx Slovenija.