Olimpija bo do 17. januarja odigrala še pet tekem doma in sedem v gosteh. Težko je verjeti, da bodo tivolski hokejisti v tem času zmogli dvigniti formo, saj je njihov igralski kader vsak teden bolj ohromljen. Klub je očitno tako brez denarja, da pisarna izgublja operativnost. Protislovno je, da vodstvo pričakuje zmage v nizu, če svojega dela ne opravi zadovoljivo. V nedeljo proti Linzu je imela Olimpija v svojih vrstah le enega (!) tujega napadalca. Odhod najboljšega strelca Jeffa Ulmerja je bil velika napaka, saj je prvi napad z njegovim odhodom izgubil konkurenčnost. Dodatna težava je nenaden odhod dlje časa poškodovanega Scotta Howesa, ki je Ljubljano zapustil v nenavadnih okoliščinah. Očitno je, da se je nekaj kuhalo. Izvedeli smo, da sta si na enem izmed treningov v lase skočila z Gregorjem Koblarjem, da so morali posredovati soigralci in trener Ivo Jan. Po poškodbi se bo v naslednjih dneh vrnil Judd Blackwater, kar ne bo veliko pomagalo.

Olimpija je prejšnji teden še poglobila strelsko krizo. Realizacija Ljubljančanov v napadu postaja tako hud problem, da so v 245 minutah v mrežo nasprotnikov zmogli spravili zgolj štiri ploščke. Zanimiv je podatek, da Olimpija močno zaostaja na lestvici najučinkovitejših hokejistov lige. Miha Verlič se kot najboljši posameznik zeleno-bele vrste lahko najde šele na 50. mestu, Ken Ograjenšek je 77., Gregor Koblar mesto za njim... Pred sezono nihče ni pričakoval, da bodo ravno najmlajši fantje gonilna sila moštva, ki zaradi 26 porazov razumljivo ne uspe zaužiti zmagovalne miselnosti. To je tudi eden od razlogov, zakaj so Ljubljančani izgubili kar dvanajst tekem z golom razlike. Direktor Matjaž Sekelj pa kot da se tolaži s tem podatkom, a bistvo športa je, da zmagaš za gol, ne izgubiš.

Spremljevalci tivolskih tribun so se na zadnjih tekmah zelo čudili, da je branilec Boštjan Groznik na klopi skorajda pokrit z odejo, medtem ko Igor Cvetek pada iz napake v napako in je »zakuhal« že ogromno prejetih golov. Iva Jana smo vprašali, ali je pozabil na Groznika, ki je v tem trenutku edina možna alternativa: »Zagotovo nisem pozabil nanj. V EBEL je treba biti nekoliko bolj mobilen in od sebe dati prvo podajo. V danem trenutku so drugi nekoliko boljši, bo pa Groznik vsekakor še igral.«

EBEL, danes ob 19.15: KAC – Telemach Olimpija, Beljak – Alba, Linz – Znojmo, Bolzano – Dornbirn.