Njegovo ministrstvo je namreč zavrnilo financiranje projekta, minister pa je potem direktorici direktorata za okolje Barbari Avčin Tržan poslal SMS-sporočilo, ki ga je ta preposlala županu Čebulju. V njem pa je Roko Žarnić tudi zapisal, da Čebulj sicer protestira v slogu »držite tatu, da bo sam lahko tlačil v svojo malho«. Čebulj je v tem prepoznal namig, da naj bi se želel pri evropskem projektu sam okoristiti, in s tem našel tudi temelj za ovadbo. Razžalitev naj ga bi namreč tudi osebno prizadela, ker je za omenjeni projekt ogromno naredil in se mu je zdel koristen za njegovo in druge občine.

Sodnica Milena Turuk je včeraj bivšega ministra spoznala za krivega in mu naložila plačilo malo manj kot 1700 evrov, medtem ko je tožilstvo zahtevalo še enkrat višji znesek. »Sam sem želel z njim osebno urediti vse v zvezi z njegovimi navedbami, ki so neresnične in žaljive. Ko ni pristal na pogovor, sem pač sprožil ovadbo. Ne gre za denar, gre za preprosto dejstvo, da nihče ne more širiti takih trditev brez jasnih dokazov,« je včeraj dejal Čebulj. Roko Žarnić mora plačati tudi stroške postopka, sodba pa še ni pravnomočna.

Uresničuje pa se (takratna) napoved Žarnića, da »tam še dolgo ne bo tekla voda«, ker je projekt gradnje krvavškega vodovoda v primežu pritožb, revizij in drugih zapletov. To pa naložbo, ki naj bi jo izvedli z večinoma evropskim denarjem, postavlja pod vprašaj, čeprav že imajo gradbeno dovoljenje. Zato je župan Čebulj še napovedal kazenske ovadbe zaradi spornih zahtev za revizije, ki naložbo ogrožajo.