Kralji so do te tekme sloveli kot ekipa, ki v prvi tretjini ne prejema zadetkov. Niso ga dobili na zadnjih osemnajstih srečanjih, s čimer so izenačili rekord lige NHL iz davne sezone 1927-28 oziroma Ottawe Senators, proti prvakom pa so morali v uvodnih dvajsetih minutah kar trikrat po plošček v svojo mrežo.

V šesti minuti je mrežo načel Marian Hossa, v deseti minuti je bilo že 2:0 po natančnem strelu Krisa Versteega, zgodba pa je bila bolj ali manj končana v 20. minuti, ko je z igralcem več na ledu zadel Patrick Sharp. Edini zadetek za goste je dosegel Alec Martinez.

»Tekme res nismo začeli tako, kot smo si želeli. Težko je po slabem uvodu loviti tekmeca, posebej take kakovosti, kot je Chicago. Nobena skrivnost ni, da smo tekmo izgubili že po prvi tretjini,« je po tekmi dejal Kopitar.

Trenutno drugo najboljše moštvo lige Anaheim Ducks je pred domačimi gledalci s 3:2 odpravilo Edmonton in drugouvrščenemu moštvu pacifiške skupine Los Angelesu pobegnilo na tri točke razlike. Odločilni zadetek je v 57. minuti dosegel nekdanji igralec kraljev Dustin Penner, strelsko sušo pa je po 19 tekmah prekinil finski veteran Teemu Selanne.

Slednjemu je z nasveti oziroma s telefonskim sporočilom pomagal kar nekdanji soigralec Paul Kariya. »Svetoval mi je, naj se bolj pomaknem proti mreži, tam da se dogajajo lepe stvari,« je pojasnil »finski blisk«.

Washington Capitals so po kazenskih strelih premagali Philadelphio Flyers s 5:4. Aleksander Ovečkin je za domačo ekipo dosegel dva gola, drugega 48 sekund pred koncem rednega dela. Odločilni kazenski strel pa je zabil Nicklas Backstrom. Po kazenskih strelih se je končal tudi obračun med New York Rangers in Calgary Flames, ki so ga s 4:3 dobili prvi. Zmagoviti gol je v sedmi seriji dosegel Benoit Pouliot.

Detroit Red Wings so na domačem ledu z 0:3 izgubili proti Tampa Bay Lightning. Ben Bishop je z 28 obrambami prišel do svojega šestega »shutouta« kariere. Florida Panthers pa so slavili v Montrealu z 2:1, zadetka Jesseja Winchesterja in Nicka Bjugstada v drugi tretjini sta bila dovolj za slavje gostov.