Z današnjo tekmo s petouvrščenim Linzem so Ljubljančani končali niz štirih domačih dvobojev v tednu dni. Po dveh porazih na začetku tedna so zmaji v petek po kazenskih strelih le dobili obračun proti Znojmu, danes pa so doživeli še en visok poraz. Tekma je imela sicer tudi dobrodelno noto, v ljubljanskem klubu so jo izbrali za tisto v sezoni, ko lahko navijači na led zmečejo plišaste igračke. A tudi tokrat niso imeli posebej srečne roke pri izbiri dvoboja; lani, ko so medvedke na igrišče metali prvič v Sloveniji, so namreč morali navijači gol proti Innsbrucku čakati 52 minut, prav toliko so čakali tudi danes, a kaj, ko so jih domači do takrat dobili že pet.

Linz je hitro pokazal, kdo bo ta večer gospodar na ledu. Domači so se sicer trudili in bili borbeni, vendar so gostje narekovali ritem in brez težav Ljubljančanom preprečevali nevarne akcije. Vratar Aleš Sila pa je imel veliko dela in ga je tudi dobro opravljal vse do 12. minute, ko je moral prvič v mrežo po plošček. Za Olimpijo je imel edino priložnost za gol Andrej Hebar, a je po protinapadu streljal v vratarja.

V nadaljevanju so gostje še stopnjevali ritem. Ljubljančani so sicer imeli nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Aleš Mušič je bil nespreten iz bližine, po strelu Nicka Rossa pa se je plošček ustavil na golovi črti. Linz pa je svoje priložnosti mirno spreminjal v zadetke in prednost pred koncem druge tretjine povečal že na 4:0, tako da so plišaste igračke najbolj razočaranih gledalcev že takrat poletele na led.

Tudi zadnjih 20 minut ni bilo nič drugače; domači so neučinkovito skušali priti do prvega zadetka, Linz pa je iz prve resne akcije spet zadel. V 53. minuti pa so zmaji le premagali Michaela Ouzasa, strelec je bil Miha Verlič, tako da so se navijači lahko znebili svojih "pliškotov". Nadaljevanje tekme je bilo nato le formalnost, ki so jo gostje pripeljali do zanesljive zmage.

Po štirih domačih tekmah zdaj zeleno-bele čakata dve gostovanji, v torek v Celovcu, v petek pa bo nasprotnik spet Linz, a v Avstriji.